Romania sub doua coduri – galben si portocaliu

Romania sub doua coduri – galben si portocaliu

0 73
Administratia Nationala de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare Cod portocaliu de canicula si disconfort termic accentuat ce vizeaza 21 de judete din vestul si sudul tarii, inclusiv Capitala, valabil de joi pana duminica. In restul teritoriului, meteorologii au instituit Cod galben de canicula.

Judetul Brasov, ca majoritatea judetelor din Transilvania, a intrat sub Cod Galben.

 

                                                               Cod portocaliu si galben de canicula (23-26 august 2012).jpg

Potrivit avertizarii ANM, in intervalul 23 – 26 august, valul de caldura se va intensifica si va cuprinde treptat inteaga tara.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 38 de grade in toate zonele de campie, deal si podis, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si local va depasi pragul de 80 al disconfortului termic. Pe parcursul zilei de joi (23 august) canicula se va intensifica in regiunile sudice, iar in zilele urmatoare (24, 25 si 26 august) si in cele vestice.

In Campia de Vest, Campia Romana si sud-vestul Transilvaniei, temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 38 si 41 de grade, in Lunca Dunarii se vor inregistra izolat si 42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.