Romania sta bine la exportul de … portocale

Romania sta bine la exportul de … portocale

0 71


Postul The Money Channel a publicat un material care te face sa razi cu gura pana la urechi. In articolul mentionat se arata ca ?potrivit unei statistici realizate de Ministerului Agriculturii, Romania se prezinta exceptional la exportul de citrice.


Interesant! Sa juri ca suntem tara mediteraneana, nu alta!


Dupa cum se arata in sursa citata, tara noastra a exportat, in 2007, citrice in valoare de peste 272 de mii de euro, asta in conditiile in care exporturile de rosii, care se produc in tara, au fost de numai 197 de mii de euro.


„Suntem de rasul lumii. Noi consumatorii platim niste bani si le-am umplut buzunarele speculantilor. Daca ne mai da o seceta o sa crestem camile”, a declarat Stefan Nicolae, presedintele federatiei Agrostar citata de Money Channel.


Situatia este explicata de oficialii din minister, prin faptul ca in Romania exista capacitati de depozitare ce permit achizitionarea de cantitati foarte mari de produse, ceea ce permite negocierea unui pret de cumparare mic. Produsele sunt apoi revandute la preturi mari, ceea ce determina profituri frumusele intermediarilor.


Si pentru ca amuzamentul sa fie total, aflati ca nici nu-I rau ca exportam portocale in draci:


„Nu e rau daca Romania exporta mai mult orice. Asta inseamna ca Romania importa cu vaporul si exporta cu camionul. Ceea ce inseamna ca exista un profit de distributie care ramane aici„, a declarat deputatul PC, Bogdan Pascu citat de TMC.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.