ROMANIA SI ZIUA EUROpii…

ROMANIA SI ZIUA EUROpii…

0 99
Constitutional privind cestiunea, la art. 80 al Legii Fundamentale a tarii, se precizeaza ca presedintele Romaniei este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii”. Iar la investirea in functie,Traian Basescu a rostit in fata natiunii, urmatorul legamant constitutional: “Jur (…) sa apar (…) suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei”. Dar tot presedintele Traian Basescu a declarat in mai multe ocazii oficiale ca “numai prin cedare masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o mare putere economica si o putere militara pe masura”… Caci doar n-o sa fim noi sefii in Afganistan… Dar ce foloase are Romania din " puterea economica si militara a Europei ''?.
Deocamdata mai sigur e ca regulile astea europene "extinse" …care ne cer sa cedam “masiv” din prerogativele de suveranitate ale tarii nu ne fac deloc mai puternici economic.Dimpotriva! Juramantul prezidential il obliga insa la salvgardarea suveranitatii, cu toate parerile domnului Traian Basescu, aflat la tabara celor putini care sustin o cedare masiva de suveranitate…incepand cu saraca Germania. La incheierea mandatelor sale de la Cotroceni, logic vorbind, omul public Traian Basescu, va deveni militant infocat al Statelor Unite ale Europei. Dar inca de pe acum se asaza, ca proaspat revenit dupa al doilea referendum, intr-o … vizionara, dar deocamdata utopica si sterila, galerie de personalitati mistuite de idealul unei Europe fie ea federatie, confederatie etc. Unirea (Europei) acum!, sustine seful statului, dar, repet, nu in aceasta calitate. “In urmatorii doi-trei ani”, expliciteaza domnia sa…Prea transante asemenea aprecieri, exprimate, vrem – nu vrem, totusi de BASESCU… in numele Romaniei . Pe care nu a intrebat-o despre …noua sa orientare spre austeritate,impusa de mana cu Angela Merkel. Sunt idei exprimate intr-un moment cand Europa Unita, atat cat a putut ea sa se uneasca pana acum, se indreapta intr-o directie inca de nimeni stiuta, Dar in orice caz , nu catre "ceva" de genul Statelor Unite ale Europei despre care nu se vorbeste public si deschis. Activistul globalist Jacques Attali, fondator si prim presedinte al BERD, care a fost timp de peste un deceniu “cel mai apropiat colaborator al unui presedinte al Republicii” (Franceze), cum se autorecomanda, enumera calitatile ce i se cer unui sef de stat. Si incepea prin a spune ca presedintele… “incarneaza natiunea. El trebuie sa se gandeasca inainte de toate la aceasta incarnare, in fiecare clipa, caci ea determina totul. El trebuie sa o traiasca profund. El trebuie sa se gandeasca fara ragaz la urma actiunii sale in istoria Frantei, trecuta si viitoare”. Il vedeti pe Basescu "incorporand" cumva, din Vila Mihaileanu… destinul Romaniei de maine ? Ideea Statelor Unite ale Europei pluteste de cateva secole in aer, dar Uniunea Europeana , nu are totusi putirinta de a apropia momentul transformarii visului multisecular in realitate si, judecand dupa spusele oficiale , nici nu are de gand asa ceva. Insusi “seful guvernului european”, presedintele Hermann Van Rompuy, membru al tainicului Grup globalist Bilderberg, este cat se poate de circumspect. Crearea Statelor Unite ale Europei, declara el in octombrie 2010, “nu este de dorit”, intrucat “fiecare stat are propria sa istorie , propriul sau parcurs. Oamenii vor sa se simta undeva la ei, trebuie sa se simta legati de radacinile lor. Acest lucru nu trebuie schimbat”.
Dar de atunci au trecut doi ani si jumatate! O fi atunci o alta porunca , in fata vizibilei aliante Germania-Rusia? Caci europenii s-au mai fript in doua razboaie cu … Deutchland uber alles! Dar de ce-am fi atunci noi, romanii, mai “europenisti” decat presedintele Consilului European? Si nu orice roman, caci linge blide insusi seful statului roman. Ba mai nou parca si premierul…
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.