Romania si pericolul abuzului de lucru?

Romania si pericolul abuzului de lucru?

0 84

CNS “Cartel ALFA” saluta decizia Parlamentului Spaniol de respingere a extinderii timpului de lucru, a declarat Bogdan Iuliu Hossu, pentru Agerpres.
Parlamentul Spaniol a aprobat o Rezolutie impotriva extinderii timpului de lucru, cuprinsa in Directiva Timpului de Lucru.
”Decizia unanima a Parlamentului Spaniol, care sprijina in mod direct si explicit pozitia Confederatiei Europene a Sindicatelor, este un important pas inainte, care ar trebui extins in intreaga Uniune Europeana, in lupta impotriva Directivei Timpului de Lucru. Consideram ca acest exemplu trebuie urmat si de parlamentarii Romani, cu atat mai mult cu cat in tara noastra riscul unor abuzuri privind timpul de munca este chiar mai ridicat”, sustine liderul sindical Bogdan Iuliu Hossu. Aceasta rezolutie vine in intampinarea actiunilor ce vor marca Ziua Mondiala a Muncii Decente, celebrata pe 7 octombrie de catre sindicatele din intreaga lume. Unul dintre obiectivele de pe agenda manifestatiilor sindicatelor europene, prilejuite de aceasta zi, este si respingerea acestei Directive.
In Romania, manifestatiile legate de Ziua Muncii Decente au debutat cu o dezbatere ce a avut loc marti, la Palatul Parlamentului, pe tema “Eradicarea saraciei si inegalitatilor”. Actiunile vor continua pe data de 30 septembrie la sediul Consiliului Economic si Social cu dezbaterea “Drepturile la locul de munca” si vor culmina pe data de 7 octombrie printr-o ampla manifestatie sindicala in Piata Constitutiei, la care sunt asteptati peste 20.000 de participanti.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.