Romania se pregateste pentru evaluarea Schengen

Romania se pregateste pentru evaluarea Schengen

0 223


Ministerul Internelor si Reformei Administrative a demarat o serie de actiuni menite sa pregateasca structurile sale, dar si celelalte institutii din Romania, pentru vizitele de evaluare care vor incepe, din a doua jumatate a anului 2008, anunta intr-un comunicat M.I.R.A.


Ca parte a activitatilor de pregatire avute in vedere de MIRA dupa depunerea Declaratiei de pregatire, saptamana aceasta are loc vizita de pre-evaluare in domeniul cooperarii politienesti, expertii TAIEX fiind dl. Ralf Michelfelder, Seful Departamentului de Politie Waiblingen si dl. Volker Rittenauer, Seful Diviziunii Investigatii din cadrul Departamentului de Politie Heilbronn, Ministerul de Interne al landului Baden-W?rttemberg, Germania. Ambii oficiali au experienta in operatiunile internationale de politie, participand la reuniunile de profil ale institutiilor UE, precum si la sesiuni de pregatire a reprezentantilor autoritatilor de aplicare a legii din diverse state UE.


Aceasta vizita de pre-evaluare constituie un instrument foarte util din perspectiva efortului conjugat pentru pregatirea corespunzatoare in vederea aderarii la spatiul Schengen, in special in ceea ce priveste familiarizarea institutiilor cu procedura de evaluare la care va fi supusa si tara noastra.


In acest sens, vor avea loc intalniri cu experti romani din cadrul structurilor Ministerului Internelor si Reformei Administrative cu atributii in domeniu (Inspectoratul General al Politiei Romane, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala) si din cadrul Ministerului Justitiei, Ministerului Public, Autoritatii Nationale a Vamilor, in cadrul unor vizite de lucru la sediul diverselor structuri / institutii implicate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.