Romania se impadureste incepand cu 7 septembrie

Romania se impadureste incepand cu 7 septembrie

0 161

Potrivit unui anunt facut de catre reprezentantii Ministerului Mediului, administratiile locale si asociatiile de proprietari de terenuri agricole pot depune intre 7 si 21 septembrie proiecte in cadrul programului de impadurire a terenurilor agricole degradate. Conform acelorasi surse, Ministerul Mediului aloca in acest an 100,25 milioane lei (23,8 mil. euro) pentru respectivul program.
Conform Ghidului de finantare a programului publicat pe pagina de internet a Administratiei Fondului de Mediu (AFM), suma maxima ce poate fi acordata unui coordonator in cadrul sesiunii de finantare este de 5 milioane lei. “Scopul Programului il constituie imbunatatirea calitatii mediului prin extinderea suprafetei impadurite la nivel national, ameliorarea progresiva a capacitatii de productie a terenurilor agricole degradate, mentinerea biodiversitatii si dezvoltarea continua a functiilor ecologice si sociale ale padurilor”, potrivit documentului. De asemenea, se urmareste combaterea schimbarilor climatice prin diminuarea efectelor secetei, limitarea desertificarii, precum si asigurarea standardelor de sanatate a populatiei si protectia colectivitatilor umane impotriva factorilor daunatori, naturali si antropici.
Programul se aplica pe intregul teritoriu national, in zonele rurale si periurbane din extravilanul unitatilor administrativ-teritoriale, iar finantarea se face din taxa de poluare colectata la Fondul de Mediu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.