Romania s-a inteles cu Ungaria si Bulgaria in privinta controalelor la frontiere

Romania s-a inteles cu Ungaria si Bulgaria in privinta controalelor la frontiere

0 248

Autoritatile romane au semnat acordurile cu guvernele ungar si bulgar privind infiintarea controlului la un singur punct vamal, dupa cum a anuntat ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga.


La granita cu Ungaria, la Cenad, Varsand, Nadlac, Turnu, Salonta, Petea si Bors, controlul vamal se va face pe diagonala, in sensul ca, la iesirea din tara, cetatenii nu mai sunt opriti pe teritoriul romanesc, iar la iesirea din Ungaria spre Romania nu vom mai fi opriti pe teritoriul maghiar (politistii de frontiera romani se vor muta la cei ungari si invers).


La Sacuieni, Valea lui Mihai si Urziceni, intregul control va fi pe teritoriul maghiar.


La frontiera cu Bulgaria, va fi control pe diagonala la Giurgiu (politia de frontiera romana se muta la Ruse, iar cea bulgara la Giurgiu), la Vama Veche tot controlul va fi pe teritoriul romanesc, iar la Ostrov si Negru Voda – pe cel bulgar.

De la 1 ianuarie 2007, frontiera dintre Romania si Ungaria, respectiv Bulgaria va fi considerata frontiera interna, controlul urmand sa fie efectuat in functie de cetatenia persoanei care va trece frontiera.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.