România s-a calificat la Campionatul European de handbal feminin

România s-a calificat la Campionatul European de handbal feminin

0 83

România a reușit victoria împotriva Austriei, cu 38-29, iar „tricolorele” au obținut astfel calificarea la turneul final al Campionatului European, pentru a 14-a oară, din cele 15 ediții disputate. România a ratat o singură dată prezența la turneul final. Se întâmpla în 2006, când naționala “tricoloră” avea să fie eliminată de Serbia. În schimb, România este singura naţiune care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial.

În Sala Traian din Râmnicu Vâlcea, în meciul decisiv de calificare la Campionatul European din 2022, “tricolorele” s-au impus cu 38-29, după ce au condus de la un capăt la altul confruntarea, reușind cel mai bun joc din actualele preliminarii. Echipa lui Adi Vasile a tremurat pentru prezența la turneul final până la ultimul meci, însă Neagu și compania au reușit un meci excelent într-o atmosferă extraordinară, la Râmnicu Vâlcea. România merge alături de alte 15 formații la turneul final, care va avea, în premieră trei gazde: Muntengru, Macedonia de Nord și Slovenia. Competiția va avea loc într-o perioadă neobișnuită din cauza Campionatului Mondial de fotbal din Qatar. EHF a programat turneul mai devreme, să nu se suprapună cu Mondialul de fotbal, adică între 4 și 20 noiembrie, deși în mod tradițional începea la începutul lunii decembrie.

Au obținut până acum calificarea la turneul final: Muntengru, Macedonia de Nord, Slovenia (gazde), Norvegia (campioana en-titre), Olanda, Polonia, Danemarca, Elveția, Franța, Suedia, Germania, Spania, Ungaria, România și Serbia.

Pentru ultimul loc calificant la turneul final se luptă în meci direct Croația și Cehia. Cele 16 formații vor fi împărțite în patru grupe a câte patru echipe din care primele trei se vor califica în grupele principale.

Naţionala noastră vrea să şteargă prestaţia modestă de la precedentul turneu final european. În 2020, România a încheiat competiţia abia pe locul 12, cu o singură victorie, în faţa Poloniei.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.