Senzaţional : România a mai făcut o victimă de clasă, la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca ! Este chiar naţionala ţării gazdă a competiţiei, care a fost depăşită de echipa noastră, după un meci dramatic, epuizant,care s-a decis în ultima secundă a prelungirilor! La finalul timpului regulamentar de joc, de 60 de minute, scorula fost egal, 27-27.
Au urmat două reprize de prelungiri, de câte 5 minute,iar România a reuşit miracolul : victorie în ultima secundă, datorită golului marcat de Nechita! De remarcat că echipa noastră putea să se impună la finalul timului regulamentar, însă Neagu a ratat o aruncare de la 7 metri, în chiar ultima secundă. Cu toate acestea, Cristina Neagu a fost cea mai bună de pe teren, împingându-şi echipa spre victorie! De altfel, Cristina Neagu a reuşit să marcheze nu mai puţin de 15 goluri!
Mai trebuie notat şi faptul că Danemarca nu a reuşit niciun moment să conducă România în acest meci! Astfel, după o evoluţie modestă în grupă, România face furori în fazele eliminatorii ale ,,mondialului”,calificându-se astăzi în semifinale.
În penultimul act al competiţiei, echipa noastră va întâlni Norvegia, de care a fost învinsă în grupa. Norvegia a dispus în sferturile de finală de ambiţioasa naţională a Muntenegrului, cu 26-25, după un meci, de asemenea, palpitant.
Cealaltă semifinală va fi una surprinzătoare, pentru că va programa un duel puţin aşteptat, între Polonia,care a învins Rusia (!!) şi Olanda,care a trecut de Franţa.

Foto : prosport.ro

 

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.