Romania s-a calificat in play-off-ul pentru Campionatul Mondial

Romania s-a calificat in play-off-ul pentru Campionatul Mondial

0 86

Prima reprezentativa de handbal masculin a Romaniei, antrenata de Vasile Stanga, a reusit sa se califice in play-off-ul pentru Campionatul Mondial din 2011, dupa ce a invins selectionata Bosniei cu scorul de 29-26 (15-13).
Romania a inceput in forta disputa cu Bosnia, 4-1 (min. 5), cu atacuri rapide si precise, dar si cu o aparare bine sustinuta de portarul Popescu. Bosniacii au replicat cu un joc dur, primind doua eliminari, care au permis tricolorilor sa ramana in avantaj, 6-9 (min. 18).
La reluare, Romania a marcat de doua ori in doua minute 17-13, moralul tricolorilor crescand dupa ce portarul Ionut Stanescu a aparat doua aruncari de la 7 metri consecutive.
Au urmat insa minute de cadere pentru Romania, care a ratat cinci atacuri la rand, adversarii profitand si apropiindu-se la 20-19 (min. 42), dar nu pentru mult timp (23-19, min 46). Ultima parte a meciului a fost mai plina de „lupte libere” si proteste ale bosniacilor decat de handbal, dar tricolorii au profitat de fiecare sansa, impunandu-se in derby-ul grupei a II-a, care le-a adus calificarea in play-off-ul Campionatului Mondial din 2011.
Marcatorii tricolori au fost Sabou 5 goluri, Novanc 4, Toma 4, Jurca 4, Csepreghi 4, Sania 3, Stamate 2, Ghionea 1, Sadoveac 1, Fenici 1, in timp ce portarul Popescu a avut 18 interventii reusite. Din tabara adversa s-a remarcat Prse, cu 6 goluri.

C.S.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.