Romania produce, dar nu consuma produse ecologice

Romania produce, dar nu consuma produse ecologice

0 57

„Dumnezeu da, dar nu baga in traista!”
Tara noastra este considerata o zona cu potential pentru agricultura ecologica, iar oficialii europeni apreciaza ca produsele ecologice sunt un atu pentru dezvoltarea sectorului agricol romanesc. Toata bune si frumoase pana acum. Problema ar fi ca in magazine gasim cu greu produse ecologice fabricate in Romania. Lipsa unor subventii consistente si a fondurilor pentru investitii, dezinteresul pietei pentru „produsele bio” sunt doar cateva dintre cauzele care fac ca potentialul romanesc sa ramana neexploatat.
Nicolae Stefan, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Agricultura a precizat ce ar trebui sa faca cei interesati de practicarea agriculturii ecologice: „Solul nu trebuie sa fie tratat cu nici un fel de ingrasaminte chimice ci numai cu ingrasamant natural, iar plantele nu trebuie tratate cu pesticide sau alte substante artificiale contra daunatorilor. Nici macar apa care este folosita la udatul culturilor sau pentru hrana animalelor nu trebuie sa contina nici un fel de chimicale”. Conditii dificile, dar, totusi, realizabile.
In tara noastra alimentele ecologice inca nu au fost primite bine de piata. Un factor decisiv in aceasta situatie este faptul ca pretul alimentelor ecologice este aproximativ dublu fata de cel al celorlalte alimente, acest lucru facand ca romanii sa nu se inghesuie sa „manance sanatos”.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.