Romania poate produve vacinul impotriva gripei A/H1N1

Romania poate produve vacinul impotriva gripei A/H1N1

0 156

Institutul Cantacuzino a informat Ministerul Sanatatii (MS) ca primele transe de vaccin pandemic vor fi realizate la sfarsitul lunii octombrie a acestui an, informeaza un comunicat al MS.
Pe 28 octombrie vor fi finalizate primele serii de vaccin, urmand ca pe 21 noiembrie Agentia Nationala a Medicamentului sa elibereze autorizatia de punere pe piata, conform calendarului transmis de Institut.
Incepand cu aceasta data se va putea trece la vaccinarea propriu-zisa a categoriilor cu risc.
Cele cinci milioane de doze de vaccin pandemic pe care Institutul Cantacuzino are capacitatea sa le produca vor fi finalizate la sfarsitul lui decembrie. Vaccinul va purta numele de CANTGRIP si va fi distribuit numai in retea inchisa, in cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii, campanie care va debuta in luna decembrie.
Guvernul a alocat peste 21 de milioane de lei (circa cinci milioane de euro) pentru producerea vaccinului impotriva gripei A/H1N1. Campania de vaccinare a populatiei se va desfasura in conformitate cu recomandarile OMS si ale Centrului European de Control al Bolilor Transmisibile, respectiv acoperirea unui procent de 20% din populatie.
„Vor fi ierarhizate persoanele care urmeaza sa fie vaccinate, in functie de riscul de a contracta boala, de a face complicatii si de a transmite boala mai departe. De exemplu, persoanele din serviciile medicale si din alte servicii publice vor fi primele vizate, conform protocoalelor’, a explicat, in luna august, conf. dr. Alexandru Rafila, comunicator al Ministerului Sanatatii.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.