România pe primul loc in topul țărilor cu copii fericiţi!

România pe primul loc in topul țărilor cu copii fericiţi!

0 267
Într-un studiu realizat de Goethe University din Germania, s-au intervievat peste 53.000 de copii din 15 țări, cu vârste cuprinse între 10 si 15 ani. Aceștia au căutat…..cei mai fericiți copii din lume. Rezultatul: copiii din România au avut cel mai mare scor de fericire. (i100.independent.co.uk)

1 Romania
2 Columbia
3 Israel
4 Algeria
5 Turcia

6 Norvegia
7 Estonia
8 Spania
9 Germania
10 Etiopia

Pe de altă parte, copii tot cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani, au participat la un studiu de amploare făcut și de o asociaţie britanică. Se pare că și la acest studiu, România s-a clasat pe un loc fruntaș!

1 Columbia
2 România
3 Israel
4 Turcia
5 Africa de Sud
6 Algeria
7 Ethiopia/Nepal
8 Spania
9 Polonia
10 NorvegiaHappyChildren

“Specialiştii atrag însă atenţia că acest clasament este discutabil, întrucât fiecare copil percepe altfel fericirea.Totuşi, potrivit studiului, copiii români au o stimă de sine ridicată, sunt mulţumiţi de aspectul lor fizic şi sunt încântaţi de ceea ce fac la şcoală. De cealaltă parte, britanicii de 10-12 ani sunt nemulţumiţi de viaţa lor în ansamblu şi au probleme atunci când vine vorba de încrederea în propriul aspect fizic.” relatează adevărul.ro.

Harta țărilor cu cei mai fericiți copii din lume:

16989-6yfolj„La nivel mondial, copiii sunt în general fericiți, dar cei din țările europene sunt mai mulțumiți de prietenii lor, în timp ce copiii din Africa sunt mai fericiți cu viața lor de școală”, subliniază indianexpress.com

Studiul a constatat diferențe semnificative în modul în care copiii își petrec timpul liber în diferite țări. De exemplu, copiii din Estonia și Polonia au recunoscut că petrec mai mult timp cu pregătirea temelor, față de cei din Coreea de Sud și Anglia. Copiii din Polonia, Norvegia și Israel își petrec cel mai mult timp cu joaca și practicarea sportului. Copiii din unele țări (inclusiv Algeria, Nepal și Africa de Sud) petrec mult mai mult timp cu ingrijirea fraților și altor membrii ai familiei, față de copiii din alte țări, cum ar fi Germania, Turcia și Coreea de Sud.

traducere și adaptare: Mădălina Corina Diaconu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.