Romania pe locul sapte in UE la …cresterea productiei industriale!

Romania pe locul sapte in UE la …cresterea productiei industriale!

0 63

Paradox: desi nu simtim, conform statisticilor UE, tara noastra este pe un drum bun. Asta daca ne luam dupa statisticile Eurostat care arata ca Romania s-a plasat in februarie pe pozitia a saptea in Uniunea Europeana in ceea ce priveste evolutia productiei industriale, cu o crestere de 4,4% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2007. Comparativ cu luna ianuarie, productia industriala a Romaniei a crescut cu 1,8%, plasandu-se pe locul al patrulea la nivelul Uniunii. In luna ianuarie, Romania a ocupat pozitia a cincea in UE, cu un avans al productiei industriale de 5,6% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Avansul fata de luna decembrie a fost de 2,3%.
In UE, cea mai mare crestere a productiei industriale, comparativ cu februarie 2007, a fost inregistrata in Polonia – 12,3%, urmata de Slovacia – 1,5%, Lituania – 11,1%.
Bulgaria s-a plasat pe pozitia a cincea, cu un avans de 4,8%. In statele pentru care au fost disponibile informatii, productia industriala a crescut in 18 si a scazut numai in doua dintre acestea, respectiv Grecia, cu 4,2% si Italia, cu 0,8%. Comparativ cu luna ianuarie, Slovenia a ocupat primul loc, cu o crestere de 4,5%, urmata de Lituania – 3,6% si Polonia – 2,2%. Romania a fost urmata de Estonia, cu 1,7%, si Bulgaria, cu 1,2%. Cel mai mare declin a avut loc in Grecia – 4,7%. La nivelul Uniunii Europene, productia industriala a crescut in februarie cu 3,3% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut si cu 0,5% fata de luna precedenta.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.