Romania pe contre cu Comisia Europeana din cauza poluarii

Romania pe contre cu Comisia Europeana din cauza poluarii

0 98

Decizia Comisiei Europene de a acorda tarii noastre un plafon de emisii poluante cu 20 % mai redus fata de solicitarea Guvernului, a trezit in mintea demnitarilor romani o idee care la prima vedere pare absurda: acestia doresc sa li se dea dreptul sa polueze mai mult. Autoritatile romane s-au trezit pusi in situatia de a analiza posibilitatea de a actiona in justitie organismul european.


„Este prematur sa spunem cu precizie daca vom ataca sau decizia Comisiei Europene privind Planul National de Alocare (…) insa nu este exclusa varianta de a ne alatura celorlalte state care au dat in judecata CE pe aceasta problema”, a declarat ministrul Mediului, Attila Korodi.


Pe scurt, decizia forului European se refera la reducerea cu zece procente a numarului certificatelor de emisii de dioxid de carbon pentru 2007, asta in timp ce statul roman doreste una in valoare de aproximativ 20 de procente pentru perioada 2008-2012.


Inca nu se stie cat de indicat este sa boicotam, de la nici un an de la aderare, unele norme europene care, practic, tot ce fac este sa incerce o redresare situatiei tot mai alarmante in care se afla planeta noastra, din cauza poluarii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.