România părăsește Grupa mondială a întreceri pe echipe la tenis, după 1-3...

România părăsește Grupa mondială a întreceri pe echipe la tenis, după 1-3 cu Italia; lipsa unor jucătore importante în echipa noastră, a fost decisivă!

0 42

În meciul ultimelor speranțe, Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de Elisabetta Cocciaretto 5-7, 6-7(5), la Cluj, în meciul cu Italia, contând pentru Billie Jean King Cup (fosta FED Cup) la tenis. A fost a doua înfrângere a Mihaelei, în meciul cu Italia. Echipa noastră pierde astfel barajul de menținere în Grupa Mondială a competiției, scor 1-3! Gabriela Ruse a trecut de Jasmine Paolini cu 1-6, 6-3, 6-4, în meciul 3 al întâlnirii, dar victoria nu mai contează. 

România retrogradează din Grupa Mondială a Billie Jean King Cup. Sportivele din Italia au încins hora bucuriei la Cluj-Napoca, în timp ce jucătoarele nostre se pregătesc pentru Grupa I a Fed Cup, acolo unde vor evolua anul viitor. Eșecul tricolorelor noastre era previzibil, din moment ce jucătoarele cele mai în formă nu au onorat convocarea la echipa nationala. Este vorba despre Simona Halep, Irina Begu sau Jaqueline Cristian. Refuzul lor întruchipează o stare generală a sportului românesc, unde banul și interesul personal sunt capitale!

„Tricolorele” vor juca în 2022 în urna a doua valorică a competiției inter-țări, putând evolua din nou în Grupa Mondială abia în 2023! 

Echipa „tricoloră” iese din elita competiției după 3 ani! Româncele au urcat în Grupa Mondială în anul 2018, după ce au câștigat play-off-ul cu Elveția, scor 3-1 la Cluj-Napoca. În 2019, România a disputat o semifinală contra Franței, pierdută cu 2-3, în deplasare, la Rouen.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.