România o țară ocupată! Deja putem vorbi de o Baza militară SUA...

România o țară ocupată! Deja putem vorbi de o Baza militară SUA în Dobrogea!

2 224
Rusia este tot mai agasantă şi încearcă în forţă să se impună în zona Mării Negre. Oficiali NATO, personalităţi din MApN sau analişti sunt de acord că, în acest context alianţa trebuie să ia masuri. Experţii militari consultaţi de „Adevărul” consideră că, pe fondul relaţiilor strategice complicate regăsite în ecuaţia NATO-Turcia-Rusia, cea mai previzibilă mişcare a americanilor ar fi mutarea în România a unei baze din Turcia.
Atacurile cu care se confruntă România sunt tot mai dese. Zilele trecute, ministrul Apărării, Mihai Fifor anunţa că suntem atacaţi inclusive cybernetic de ruşi.
„Nu cred că există o singură zi fără o provocare” din partea Rusiei în spaţiul virtual, aerian şi apele teritoriale ale României, a spus acesta, adăugând că Guvernul lucrează „pentru a descuraja pe cât de mult posibil, pe cât de eficient o poate face cineva”.  
„Rusia îşi întăreşte practic în fiecare zi capacităţile militare în peninsula Crimeea; vorbim despre noi capacităţi navale, noi fregate, noi submarine”, a precizat Mihai Fifor, care a subliniat că România intenţionează să cheltuiască 2% din PIB în acest an pentru apărare, cu scopul de a „demonstra că este un stâlp de stabilitate şi securitate”.

Rusia a jucat sah în zonă  
Analiştii militari consultaţi de „Adevărul” consideră  la unison  că atitudinea Moscovei trebuie să dea de gândit şi că cere unele măsuri imediate. Fostul director al Serviciului Român de Informaţii, Costin Georgescu, spune că această atitudine agresivă la Marea Neagră este demonstrată de anexarea Crimeei  şi, ulterior, de linia pe care au luat-o relaţiile ruso-turce.
“Moscova a prins un moment prielnic,  tentativa de lovitură de stat, urmată de proteste oficiale occidentale, pentru a se apropia de Ankara. Lucrurile au evoluat rapid astfel încânt Turcia, ţară NATO, a ajuns să coopereze, într-un mod foarte ciudat, chiar şi din punct de vedere militar cu Rusia”, spune  analistul.   Americanii au intrat în viaţa de zi cu zi a românilor.

Costin Georgescu susţine că agresiunea rusească nu se opreşte aici. “Moscova întăreşte acea bază navală permanentă la Sevastopol, ruşii au pus stăpânire pe Marea Neagră pe care o controlează aproape în totalitate. Această bază navală este oricum foarte puternică, dar ruşii o modernizează permanent. Este un pericol potenţial aflat la peste 200 de kilometri de noi. Tocmai din acest motiv partenerii americani şi britanici trimit la Constanţa prin rotaţie distrugătoare, iar avioanele lor sunt pe baza de la Kogălniceanu pentru a ne oferi protecţie. În plus avionul AWACS de supraveghere aeriană şi control, un imens radar zburător survolează periodic România”, spune expertul.

Judeţul Constanţa, fief al US Army
Fostul director al SRI spune că soluţia în această problemă este îmbunătăţirea dotărilor Armatei Române şi apariţia unei mutări strategice ale partenerilor din NATO. “Noi trebuie să continuăm şi chiar să accelerăm programele masive de dotare cu avioane, corvete, submarine, rachete sau elicoptere.
Primul dintre ele este foarte important pentru că achiziţionând alte avioane, unitatea de aparate F 16 va deveni operaţională.
Mai importantă este însă decizia americanilor de a muta o bază militară în adevăratul sens al cuvântului în România. Este vorba despre formarea unui complex militar american în România care să aibă componente din Forţele Navale, Terestre şi Aeriene.  Ca locaţie, cea mai atractivă şi potrivită pentru ei ar fi baza Kogălniceanu în judeţul Constanţa”, a specificat fostul director al SRI.

Distribuie!by Rusia este tot mai agasantă şi încearcă în forţă să se impună în zona Mării Negre. Oficiali NATO, personalităţi din MApN sau analişti sunt de acord că, în acest […]

 

Specialistă în crearea de incidente
Şi analistul militar Aurel Cazacu crede în soluţii asemănătoare şi susţine că Moscova provoacă intenţionat o serie de incidente. “Ruşi sunt adepţii strategiei conform căreia poţi stăpâni formând crize. Cazul femeii care ar fi spionat la Moscova pentru România este un astfel de exemplu. Mai pot urma şi altele pentru a forma tensiuni în zona Mării Negre. Am putea avea vreo ciocnire <<întâmplătoare>> între nave militare aflate în zonă sau incidente avion – navă, la care piloţii ruşi sunt specialişti”, spune analistul.

“Ruşi sunt adepţii strategiei conform căreia poţi stăpâni formând crize”
Aurel Cazacu  expert militar Expertul militar spune că, oricum,  Moscova este şicanată de prezenţa aliată în România. “Exerciţiile militare masive, prezenţa în România a unor mari unităţi americane pe timp îndelungat (nouă luni – n.r.) unităţi dotate cu tehnică militară modernă, nu au cum să bucure Rusia. Ba, din contră. Drept urmare, nu se lasă şi fac valuri. Problema este că valurile au început să semene cu unele de furtună”, spune expertul.

Exerciţiile masive ale alianţei irită Kremlinul  
Aurel Cazacu spune că soluţia în această problemă trebuie abordată pe două planuri. „MApN trebuie să se concentreze pe achiziţiile militare care asigură protejarea României, dar şi dezvoltarea economică a ţării, companiile româneşti devenind prin asociere cu unele din ţările aliate producătoare de armament modern. Apoi, foarte importantă este şi iminenta, spun eu, mutare a unei baze militare americane din Turcia în România. Partea americană ar rezolva mai multe probleme cu o astfel de decizie. S-ar îndepărta câţiva paşi de imprevizibila Turcie care cochetează cu Moscova şi ar avea mai bine sub control situaţia din Ucraina. Asta pe lângă scopul principal, evident, protejarea litoralului românesc la Marea Neagră”, a precizat Aurel Cazacu.

Gaze naturale extrase de România din Marea Neagră inflamează Moscova  
Analistul Aurel Cazacu crede că, pe lângă miza strategică, ruşii urmăresc să-şi menţină supremaţia pe piaţa europeană a gazelor naturale. “Dacă România începe să extragă masiv din Marea Neagră, piaţa lor se restrânge rapid şi asta i-ar costa mulţi bani. Nu îşi permit să piardă aceste fonduri.
În plus, dependenţa ţărilor europene de gazele ruseşti permite Moscovei să aibă în mână nişte pârghii în unele probleme diplomatice”, spune analistul.
Este un soi de război economic, care include opoziţia de a construi un gazoduct care ar reduce dependenţa de gazul rusesc.
Acest gazoduct, din Bulgaria spre Austria, via România şi Ungaria, ar permite României să devină un exportator major de gaze prin conectarea rezervelor offshore din Marea Neagră. Ungaria a anunţat însă că nu intenţionează să prelungească gazoductul spre Austria.

https://www.stiri-extreme.ro/

COMENTARII

  1. Rusii aplica aceleasi metode ca si americanii cand trebuie sa stapanesca.
    Avind in vedere cate crize au creat borfasii americani si cite guverne au rasturnat prin „revolutii” subventionate si prin razboie civile cum ar fi cel din Siria putem spune ca rusii sant bebelusi care invata din experienta homosexualilor din US. Romanii ii pupa in cur si le sug mititeii homosexualilor americani fiindca sant o natie fara coloana vertebrala condusi de JIDANII autohtoni si din afara. Vor disparea din harta lumii dupa ce JIDANII le vor seca toate resulele natioanale in urmatorii 30 de ani.

  2. Fifor este un imbecil care a absolvit facultatea de engleza si este dirijat de generali si mai imbecili decit el fiindca cumpara armament invechit si cheltuieste 2% din PIB ca sa apere Romania care va fi atacat de Rusia si China dupa spusele dulaului lui trump. Americanii striga „vin rusii si chinezii” ca sa ocupe Romania asa cum Mircea Cel Batran a ocupat 3 cetati unguresti fara lupta fiindca armata romanilor alerga spre cetatile unguresti si strigau „Vin turcii” Vin turcii” iar ungurii le-au deschis portile asa cum noi le deschidem portile americanilor.
    Sa va fie clar IMBECILILOR ca Rusia si america nu se vor confrunta niciodata fiindca vor distruge planeta si nu vor fi invingatori. Romania este cea mai saraca tara din europa si se inarmeaza ca sa invinga Rusia si China care in caz de razboi va fi sacrificata de BORFASII AMERICANI. Treziti-va IMBECILILOR! si chetuiti 2% din PIB pentru dezvoltarea economiei asa cum procedeaza toate tarile din europa inclusiv germania.
    Generali imbecili! amintiti-va de tactica lui Mircea Cel Batran

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.