România, o societate defectă, participăm la un sistem piramidal de tip Caritas,...

România, o societate defectă, participăm la un sistem piramidal de tip Caritas, gestionat de guvernanți!

0 87

În România, trăim într-o societate defectă, știu că nimeni nu vrea să audă asta, dar asta e situația. Participăm, cu voie sau nu, la un sistem piramidal de tip Caritas, cotizăm absolut toți la un sistem în care o gașcă de politicieni, ce acționează pe model mafiot, deturnează din ce în ce mai mult, o parte consistentă din veniturile noastre.
La Caritas, dacă băgai niște bani, benevol, luai înapoi de opt ori peste trei luni. Așa și nomenclatura psdl, ia de la noi, obligat de data asta, bani pe care îi bagă nemeritat în buzunarele lor, fie în pensii speciale, fie salarii nesimțite, fie contracte cu firmele lor căpușă, ajungând la niște câștiguri exponențiale, nu va cuprinde furia când auzi de contracte de sute de millioane date protejaților sau rudelor?
Dar morișca nu merge la infinit, la un moment dat se va prăbuși sistemul, ei au pretenții din ce în ce mai mari și sunt din ce în ce mai mulți, iar rezervorul de bani este limitat.
În șase luni, maxim. un an, șandramaua cade, nu vor mai avea de unde să plătească salariile, pensiile, nu vor mai putea să se împrumute, PNRR-ul pică, vom ajunge cel mai probabil la mâna FMI. Dar asta nu e tot, pe lângă falimentul economic, poate să vină și un faliment moral.
Ați interacționat vreodată cu un român cu profil AUR, eu da. Oamenii nu sunt raționali, sunt foarte agresivi, nu poți discuta cu ei despre principii, lege. Îmi este frică ce se poate întâmpla dacă ajung la putere, chiar și într-o alianță cu PSD.
Praful se va alege de țara asta. Ați uitat cum au intrat cu forța acum câțiva ani în Parlament, ok cu complicitatea jandarmilor, vor veni cu bâtele peste oamenii care nu gândesc ca ei.
Ați văzut ce au făcut pe stadion? multiplicați cu 10.000 și gândiți-vă ce ar putea face o garda pretoriană a lui Simion sprijiniți de sistemele de securitate fie că se cheamă Jandarmerie, SRI,SIE, SPP, Poliție, cum ar face ei „curățenie” și și-ar pune oamenii lor în toate instituțiile cheie.
Am auzit că doar 3% dintre români protestează într-un fel sau altul, restul tac complice, zicând că nu o li se întâmple nimic.
Chiar nu vă afectează?
Chiar așa de ușor scoți din buzunarul tău banii să alimentezi spirala pensiilor lor speciale?
Nu ai auzit de inflație, taxe, dobânzi zilele astea? Nimic?
Sau ești și tu la fel de irațional ca să nu zic prost? Eu sper că nu.
Măcar cei cu studii superioare aștept să se trezească și să se implice, fraților e groasă.
Ce facem?

Autor: Florin Bănuță
Sursa: facebook.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.