Romania nu are nici un oras in topul 150 al atractiilor turistice...

Romania nu are nici un oras in topul 150 al atractiilor turistice mondiale

0 102

In timp ce orase precum Moscova, Budapesta sau Varsovia se situeaza intre primele 50 de orase turistice ale lumii, Bucurestiul, sau orice alt oras din Romania, lipseste din topul celor mai vizitate orase la nivel mondial.


Topul realizat anual de compania de cercetare Euromonitor International, situeaza pe primul loc capitala Regatului Unit, Londra, urmata de Bangkok si Paris. Astfel, cercetarea? arata ca primul oras clasat in top a atras un numar impresionant de vizitatori straini, respectiv 15,6 milioane de turisti, potrivit raportarilor pentru ultimul an incheiat, respectiv 2006. Urmatoarele orase ocupante ale primelor cinci pozitii in top au fost Singapore si New York


La realizarea ierarhiei oraselor cele mai active din punct de vedere turistic, analistii companiei de cercetare au luat in calcul numarul de intrari ale turistilor straini. Potrivit cercetarii, Budapesta sau Varsovia au ocupat pozitiile 29, respectiv 36 din totalul de 150 de orase incluse in top, in timp ce Bucurestiul lipseste cu desavarsire din ierarhie.


Operatorii autohtoni din turism considera ca este posibil ca Bucurestiul sa se transforme intr-un punct de atractie turistica la nivel mondial, insa in urmatorii patru-cinci ani. Aceasta daca se vor rezolva unele probleme mai vechi precum renovarea centrului istoric, organizarea de trasee si puncte de informare turistica.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.