România – Norvegia nu se joacă, din cauza…coronavirusului

România – Norvegia nu se joacă, din cauza…coronavirusului

0 102

România – Norvegia, din grupa B a Ligii Națiunilor, era programat duminică, de la ora 21:45, pe Arena Naţională, dar meciul a fost anulat după ce oaspeţii nu am mai sosit la Bucureşti, autoritățile de la Oslo interzicând deplasarea după ce s-a înregistrat un caz (!?) de coronavirus în lot. Jucătorii din echipa Norvegiei au plecat nemulțumiți de la aeroport direct la domiciliile lor, după ce au aflat că le este interzis să decoleze. Guvernul norvegian a fost foarte ferm în respectarea măsurilor pentru limitarea infectărilor cu Covid, așa cum nu se întâmplă, din păcate prin alte părți…UEFA va decide, probabil, victoria la „masa verde” a României, care astfel reintră în cărțile pentru câștigarea grupei. După ce șocul întoarcerii de la aeroport, nordicii vor să speculeze un articol din regulament.

Regulamentul ediției 2020 – 2021 (articol 26, punctul 3) al Ligii Națiunilor specifică printre altele și posibila tragere la sorți a câștigătoarei : „Federația responsabilă de imposibilitatea de a juca meciul va pierde cu 0-3, cu excepția cazului în care Comitetul de Control, Etică și Disciplină al UEFA ajunge la concluzia că una dintre federații nu a fost responsabilă pentru faptul că meciul nu a fost jucat. Apoi meciul va fi decis prin tragere la sorți, cu 1-0, 0-0 sau 0-1 ca rezultate posibile” scrie presa din țara fiordurilor.

,,Nu am avea nimic să se reprogrameze această partidă, dar asta nu depinde nici de România, nici de Norvegia, sunt instituţii abilitate. Dar în principiu, nu am avea nimic împotrivă…Când va decide UEFA, vom cădea de acord, dar nu am avea nimic împotrivă dacă s-ar reprograma”, a spus selecționerul României, Mirel Rădoi.

România va câștiga cu 3-0 la „masa verde”, iar nordicii ar urma să joace meciul cu Austria, la data de 18 noiembrie, tot în deplasare, însă scenariul s-ar putea repeta fiindcă Haaland&Co. ar trebui să stea în carantină (conform legilor de la Oslo).

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.