Romania mai usoara cu 156 tone de DEEE-uri

Romania mai usoara cu 156 tone de DEEE-uri

0 189

Romania incepe sa aiba o cultura eco. Datorita mass-mediei, romanul de rand a inceput sa se gandeasca de doua ori cand este vorba despre reciclare. Daca pana acum un an tara noastra era printer ultimile din Europa la nivel de reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, anul acesta campaniile organizate de stat au fost adevarate succese.
Concret este vorba despre o informatie furnizata de catre Ministerul Mediului, informatie care anunta ca populatia Romaniei a renuntat la 156,4 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) in cadrul campaniei Marea Debarasare din august. In top sunt judetele Cluj si Galati, aici inregistrandu-se recordurile in materie.
Ministerul Mediului a mai anuntat ca, la campania din 1 august, au participat 186 de localitati, din care 147 sunt localitati urbane, iar 39 sunt localitati rurale. In 51 de localitati cantitatea colectata a fost zero, iar pana la aceasta data ministerul nu a primit niciun raspuns cu privire la cantitatile colectare de primariile sectoarelor 2 si 3.
Astfel, primele trei clasate in topul colectarii de deseuri de echipamente electrice si electronice din august au fost regiunea 6 Cluj-Napoca (53.979 kg), regiunea 2 Galati (49.040 kg) si regiunea 7 Sibiu (16.293 kg). Cele mai putine deseuri colectate au fost in regiunea 3 Pitesti (4.227 kg).
Potrivit reglementarilor europene, Romania ar trebui sa colecteze anual circa 4 kg de deseuri de echipamente electrice si electronice pe cap de locuitor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.