ROMANIA LUI KLAUS, INAINTE SI DUPA „COLECTIV”!!

ROMANIA LUI KLAUS, INAINTE SI DUPA „COLECTIV”!!

0 420
Ani de zile, dupa 1977, sute de clădiri din România au rămas neconsolidate, deși oamenii trăiesc sau muncesc în ele, ignorand si ce înseamnă securitate la cutremur si foc. Până într-o zi, când un club din București a luat foc și tineri nevinovați au plătit cu viața. Tragic. Dramatic. Astfel de tragedii se întâmplă, din păcate, nu numai în România, nu numai într-un club sau local, ci și în avioane, în trenuri, pe stadioane. Câteodată vin teroriștii sau nebunii care trag în orice și oricine se găsește în calea lor. La noi poate mai putin! Dar după ce clubul din București a ars, lumea s-a cutremurat si mai mult din pricina atacurilor teroriste de la Paris, in același timp, în 6 locuri. Cu probleme, cu greșelile inerente.
Hai să vedem ce s-a întâmplat în România si după tragicul incendiu de la „Colectiv” (pana la urma, un accident!) și să comparăm cu ce a urmat la Paris dupa actele de terorism, in care victimele au fost de trei ori mai umeroase. Nu numai că la noi au urmat atacuri imediate și furibunde la adresa celor care s-au implicat în salvarea momentului. Dar a mai urmat și demisia unui prim-ministru, cu Guvern cu tot...demisii certe vehement in strada, de grupari de protest „spontane” si mai ales…, bine coordonate.
S-a cerut insistent capul celui care a organizat la fața locului actul de salvare. Au urmat atacurile furibunde la adresa lui Arafat si a sistemului medical, deși toți pacienții care au putut vorbi, au apreciat cu cât profesionalism au fost tratați.
S-au numărat apoi, in „Campania de demolare„, bacteriile din fiecare spital în parte, deși rata de infecții în România nu a fost și nu este mai mare decât în alte părți din VEST. A fost arestat un primar. A demisionat șeful pompierilor. Lista este lungă, nimeni nu a apreciat ceva pozitiv în tot acest timp. Dar asta nu a fost totul. Lucruri neglijate zeci de ani încearcă să fie schimbate PESTE NOAPTE…printr-o ciudata privatizare incercata si in prima campanie basista, antiArafat !! Sunt vizate  direct asigurarile de stat, adica circa 4 miliardr euro pe an ! Fără doar și poate că siguranța cetățeanului este deasupra a orice. Nimeni nu ignoră așa ceva. Sigur că o bună parte dintre decidenti a ignorat multe lucruri ani de zile. La fel și autoritățile statului. comemo colectiv1
Iar acum vrem ca peste noapte totul să fie perfect. Fără preaviz… Fără alternativă… Fără nicio noimă. Doar prin privatizare… basista!
Prima soluție ar fi fost intrarea în legalitate și normalitate, cu calm si responsabilitate, după o perioadă de grație în care sa se faca evaluări și expertize corecte și se amendează normative  (de ex. pentru pericol de foc) care acum sunt aberante. După ce avem premisele îndeplinite, dăm oamenilor 6-8 luni pentru a găsi soluții.Dar nu facem asta. De ce? Pentru că panica reformei a cuprins România și nimeni în țara asta nu-și mai asumă nimic. Ce facem dacă în perioada de grație vine cutremurul și cad niște clădiri? Dar dacă mai vine un foc? Dar dacă pică o cărămidă…impinsa de un terorist în capul cuiva? Cine mai vrea să-și asume, să meargă cu cătușe prin fața camerelor de luat vederi ?. Și atunci… mai bine nu facem nimic,doar…interzicem. Să „crape” unitatile turistice, să fie șomeri, să alungăm turiștii, să omorâm si Centrul Vechi din București si unde-or mai fi !. Antreprenorii români și străini care au investit mulți bani în afacerile lor (de exemplu,in cluburi,baruri si restaurante) trebuie să închidă peste noapte. Li s-a lipit în geam un anunț al autorităților că “vă rugăm să încetați activitatea”. Motivul este, de exemplu, o reglementare dată cu o zi înainte care interzice businessul în clădiri cu risc seismic.Clădirile respective sunt pline cu locatari...Acolo e treaba lor ! Doar  in loc de „consum” public,unde nu e regula aplicata,  nimic nu contează, mâine trebuie să închizi.In toata tara , unde străzi întregi intră în hibernare…(dragos radu.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.