Romania lui Basescu – un stat mafiot-clientelar

Romania lui Basescu –
un stat mafiot-clientelar

0 103

Ultima declaratie a lui Traian Basescu a surprins atat cetatenii cat si clasa politica. Adrian Nastase declara ca nu a crezut ca din functia pe care o detine, Traian Basescu va ajunge sa spuna ca statul pe care il conduce el nu e responsabil pentru fiecare cetatean.
„Am crezut mai intai ca glumeste. Stiu ca are antecendente si ca a fost constant un adversar al masurilor sociale si al romanilor care sunt dezavantajati (numindu-i fie ‘puturosi’, fie ‘asistati’, fie indemnandu-i sa plece din tara sau sa munceasca 16 ore pe zi)… A ajuns insa sa spuna public ce gandeste. Si, in paralel cu guvernul care distruge statul, incepe sa dea o argumentare ideologica acestui „genocid social”, mai scrie Nastase.
Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, sustine in aceeasi postare pe blog ca statul roman trebuie sa fie unul social, care sa existe nu doar in textele Constitutiei, „ci unul care sa asigure bunastarea sau cel putin traiul decent al fiecarui cetatean, nu doar a celor cu carnet PDL”.
„Sigur ca avem nevoie de un stat social. Poate ca trebuie sa construim insa un altfel de stat social. Unul care sa nu existe doar in textele Constitutiei, cu care se bate Basescu, ci unul care sa asigure bunastarea sau cel putin traiul decent al fiecarui cetatean, nu doar a celor cu carnet PDL. Altfel, vom avea, in continuare un stat mafiot-clientelar, construit in jurul clanului Basescu. (…)Statul lui Basescu este unul clientelar”, precizeaza Nastase, referindu-se la afirmatiile sefului statului, potrivit carora, „statul nu e responsabil pentru fiecare cetatean in parte”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.