Romania locul 2 in UE

Romania locul 2 in UE

0 72

Tara noastra se afla pe locul doi in Uniunea Europeana in functie de cresterea costurilor cu forta de munca. Ritmul de crestere a costurilor cu forta de munca s-a redus in trimestrul al patrulea al anului trecut, la 21,6%, Romania ajungand sa ocupe locul doi in clasamentul statelor UE, dupa Letonia, unde avansul a fost de 30,1%. Tara noastra a reusit sa depaseasca aproape de sase ori media celor 27 state membre. Si costurile suportate de angajatori cu forta de munca erau la finele ultimului trimestru din 2007 cu 21,6% mai mari fata de perioada similara din 2006.
In tara noastra, costurile cu forta de munca din sectorul constructiilor au avansat cel mai rapid. Astfel, in trimestrul patru comparativ cu perioada similara din 2006, s-a ajuns la 27,6%. Ritmul de crestere din servicii si industrie a fost de 21,4%, respectiv de 20,5%.
Comparativ cu celelalte state ale Uniunii Europene, cresterea medie inregistrata la finele ultimului trimestru era de 3,5%, fata de 2,6% in trimestrul patru din 2006.
Pentru ultimul trimestru, cresterile cele mai temperate au fost raportate in Germania, de 1,5%, si in Luxemburg, de 1%.
Studiul a fost efectuat de catre Biroul de statistica al Uniuni Europeme, Eurostat. Costul total al fortei de munca include salariile si alte beneficii platite angajatilor, precum si cheltuielile care nu au legatura directa cu salariile, aici intrand in calcul contributiile sociale.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.