ROMANIA „LA MISHTO” !…

ROMANIA „LA MISHTO” !…

0 76


??????????? Comportamentul „la mishto” al Presedintelui nostru, ca si replicile in raspar ale Premierului, chiar legitimeaza o anumita stare de spirit… liberala si becalizata in aceeasi masura. Ce e mai grav, daca prin vreun oras romanesc, uitat de Dumnezeu, se mai aude dimineata cate o sirena de fabrica, facem „mishto” de asa minune: de unde fabrica si cine sa mai munceasca acolo? Iar daca unii se duc totusi la lucru, o fac asa, la mishto, muncesc la mishto si primesc salariu, tot la …mishto.


??????????? Si la scoala elevii au ajuns sa mearga la mishto, iar daca totusi cativa au tupeul sa vina cu lectiile facute, ceilalti fac bashcalie de asemenea tocilari. De-aia la bac si la admitere, cei mai multi se duc „la mishto” si daca nu reusesc, tot e bine: vor avea de ce sa radem!


??????????? Cel mai mult mishto se face la televizor. In fruntea celor, care fac bashcalie, intr-un „misto” general este mishtocarul nepereche Mircea Dinescu si ultimul sau amic literar, Stelian Tanase. Primul si-a f?cut armata la trupele de securitate si studiile la Scoala de partid Stefan Gheorghiu. Tot asa, „la misto”?, ca mult mai tarziu a devenit ilegalist ceausist!… Si ce mishto s-a facut cand marele Poet vestitor al Revolu?iei (asemenea unuia, Constantin Noica!) s-a „lepadat de Basescu” (nu de Goethe), dupa ce mai an-tzartz se lepadase de Iliescu si mai inainte, de Constantinescu. Foarte mishto faza…?


Venim pe sticla si facem mishto pe la… tocshouri si ne radem de ne prapadim de Romanika, de locuitorii ei „mioritici”, fara sa stim ce-au vrut sa zica Blaga ori Cioran despre „chestia” asta! Radem si facem mishto de toti si de toate,? dar, din pacate, si de desteptii tarii, nu doar de prostii ei…


??????????? Asa ne-am invatat: sa gandim la mishto, sa muncim? si sa fim platiti la mishto, sa votam si sa respectam legile „la mishto”. Cand o sa ne dam seama, inclusiv Curtea Constitutionala, ca de fapt „facem mishto” nu doar de legile ce ne guverneaza, ci de noi insine si de existenta noastra, care a devenit astfel un „mishto” general??


??????????? Dar las’ ca vin ele alegerile si daca-i asa, votam iarasi „la mishto”! Si atunci poate il alegem pe Beeecali, ca doar el poate fi „Noul Tzepes” capabil sa ne sature de… „mishto”. Degeaba ne-a promis fostul candidat la Presedintie ca pune el tzepe in Piata Victoriei. Nu s-a pus decat un asfalt gaunos, care dupa un an a fost „reciclat” cu usoare urme de bitum, sarbatorind noua asfaltare cu o masa festiva la de-acum traditionalul Golden Shpritz…


???????????


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.