Romania la Consiliul Permanent al Francofoniei

Romania la Consiliul Permanent al Francofoniei

0 78


La 9 iulie a.c. va avea loc la Paris cea de-a 64-a reuniune a Consiliului Permanent al Francofoniei (CPF). Romania va participa la CPF cu o delegatie condusa de domnul Cristian Preda, consilier prezidential, reprezentant personal pentru Francofonie al Presedintelui Romaniei, anunta MAE


Pe ordinea de zi a reuniunii figureaza identificarea unei teme consensuale de interes??pentru membrii Organizatiei Internationale a Francofoniei (OIF) pentru cea de-a 23-a sesiune a Conferintei Ministeriale a Francofoniei ( 20 – 21 noiembrie 2007, Laos). In calitatea sa de presedinte al Comisiei Politice a Consiliului Permanent al Francofoniei, Romaniei ii revine sarcina de a prezenta rezultatul dezbaterilor pe acest subiect.


In acelasi timp, Romania va prezenta in cadrul CPF punerea in aplicare a programului de burse „Eugen Ionescu”, destinat tinerilor cercetatori francofoni din state membre ale OIF. In acest sens, la Paris va avea loc o ceremonie de semnare a Conventiei cu privire la punerea in practica a acestui sistem de burse, intre Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei si Agentia Universitara a Francofoniei. Cu acelasi prilej, vor fi mentionate si rezultatele misiunilor mixte ale Agentiei Universitare a Francofoniei si ale Ministerului Afacerilor Externe, de promovare a acestui proiect in statele din Europa Centrala si de Est.


In marja Consiliului Permanent al Francofoniei, la initiativa Administratorului OIF, este programata la 6 iulie a.c. reuniunea de prezentare si promovare a proiectului??„Le fran?ais dans l’Union europ?enne”, destinat mediului diplomatic european. La 20 martie 2007, Romania a reinnoit Memorandumul privind Planul Plurianual de formare in limba franceza pentru administratia centrala la care sunt parte OIF, Marele Ducat al Luxemburgului, Franta si Comunitatea Franceza din Belgia. Reuniunea de la 6 iulie a.c. isi propune sa realizeze un bilant detaliat al punerii in aplicare a Planului Plurianual de formare in limba franceza pentru administratia centrala, precum si al modului in care statele membre UE si OIF au pus in aplicare prevederile acestui program.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.