România joacă diminică (ora 8,00), cu Rusia, prima partidă din grupele principale...

România joacă diminică (ora 8,00), cu Rusia, prima partidă din grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin

0 85

După calificarea spectaculoasă în faza grupelor principale, la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia, România debutează duminică, la ora 8:00, ora României, în meciurile din această fază, în compania Rusiei. Cele două naționale sunt despărțite de patru puncte, campioana olimpică en-titre având un parcurs cu victorii pe linie, în prima săptămână a Campionatului Mondial. Miza în grupele principale nu este doar calificarea în semifinalele Campionatului Mondial, ci și la Jocurile Olimpice de anul viitor.

Prima reprezentativă intră cu zero puncte în faza grupelor principale, alături de Spania, Muntenegru, Rusia, Suedia și Japonia. Are în față trei jocuri, dar și un handicap de patru puncte față de Rusia și Spania. Numai printr-o evoluție la cel mai înalt nivel, dar și prin jocul rezultatelor mai poate depăși România una dintre aceste două adversare, pentru a se califica în semifinalele campionatului lumii.

Tricolorele au un handicap de două puncte față de Suedia și Muntenegru, cu ultima având și dezavantajul meciului direct din această săptămână (scor 26-27), în cazul în care vor termina la egalitate de puncte. Realist vorbind, cel mai la îndemână obiectiv ar fi locul 4 în grupă, care ar putea fi obținut cu două victorii în fața Suediei și Japoniei. Și în acest caz, România ar avea nevoie de jocul rezultatelor. Dacă acest scenariu se confirmă, atunci România ar juca un meci de clasament pentru locurile 7-8.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.