Romania inactiva fata de propunerile legislative UE

Romania inactiva fata de propunerile legislative UE

0 160

Romania este una dintre tarile cele mai inactive din UE in ceea ce priveste pozitia fata de propunerile legislative europene
Parlamentarii romani nu comenteaza in fata niciunui proiect de lege emis de Parlamentul European. Concluzia reiese din cele mai recente date ale Comisiei Europene, referitoare la activitatea statelor comunitare in ceea ce priveste pozitia fata de propunerile legislative ale Comisiei Europene.
Potrivit datelor publicate de EUobserver, cea mai activa tara este Portugalia, care a transmis catre Bruxelles 102 comentarii si documente de pozitie la proiectele de legi elaborate de UE, in ultimii trei ani. La polul opus se afla Romania, Spania si Malta, care nu au transmis niciun comentariu.
In topul celor mai active aparate legislative se afla cel al Frantei, cu 58 de sesizari depuse din 2006, al Germaniei (48), al Suediei (44) si al Marii Britanii (39). In ceea ce priveste fostele state comuniste care au aderat la UE in 2004, Cehia este cea mai activa, cu 41 de comentarii.

Introdus in urma cu trei ani, sistemul prevede trimiterea propunerilor legislative si a documentelor consultative de catre Comisia Europeana direct la parlamentele nationale ale statelor comunitare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.