Romania, in topul vitezei conexiunilor la internet

Romania, in topul vitezei conexiunilor la internet

0 96

Romania ocupa in trimestrul al treilea din 2009 locul patru pe plan mondial in functie de media vitezelor conexiunilor la internet, fiind devansata doar de Coreea de Sud, Japonia si Hong Kong, arata cea mai noua editie a raportului State of the Internet, intocmit de compania Akamai. Viteza medie a conexiunilor internet pe plan mondial este de 1,7 Mbps, in Romania este 6,2 Mbps, iar in SUA este de 3,9 Mbps.
Coreea de Sud avea cea mai mare viteza medie a conexiunilor la internet, 14,6 Mbps, crestere de 14% in ultimul an. Japonia si Hong Kong aveau viteze medii intre 7 si 8 Mbps, iar Romania 6,2 Mbps, crestere de 12% fata de Q3 2008. Suedia, Irlanda si Olanda ocupa locurile urmatoare in top 10, cu viteze medii intre 5 si 6 Mbps, iar clasamentul e incheiat de Elvetia, Danemarca si Cehia.
Per total, in Romania 46% dintre conexiunile broadband au viteze de peste 5 Mbps, iar 1,8% au viteze foarte mari de peste 25 Mbps. In Coreea de Sud 74% dintre conexiuni au peste 5 Mbps si 16% peste 25 Mbps.
Akamai a intocmit si un clasament al oraselor care au adoptat in cea mai mare masura internetul broadband de mare viteza, calculand cate din conexiuni au peste 5 Mbps. In clasamentul european al oraselor cu cel mai mare procentaj de conexiuni la Akamai la viteze de peste 5 Mbps, orasul Galati ocupa locul noua, cu 75%. Primele doua locuri sunt ocupate de orasele Pecs si Miskolc din Ungaria, cu 90%, respectiv 88%. In top 10 se mai afla si alte orase est-euopene: Ilguciems din Letonia si Presov din Slovacia.

In lume, Iowa City din SUA e orasul cu cel mai mare procent de conexiuni de peste 5 Mbps (92% din total). In Asia, cel mai bine sta orasul israelian Beersheva (84%), in Africa locul unu e ocupat de capitala Marocului – Rabat (26%), iar in America de Sud orasul chilean Valparaiso e lider, cu doar 6,2%.

Akamai detine peste 55.000 de servere in 70 de tari si transporta o cantitate uriasa de trafic web. Compania are acces la informatii detaliate despre gradul de penetrare al internetului pe plan mondial, iar in trimestrul al treilea peste 444 milioane de IP-uri din mai bine de 200 de tari au fost conectate la retelele companiei.

Sursa: HotNews.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.