Campionatul Mondial de handbal feminin s-a încheiat, Norvegia câștigând, previzibil, finala cu Olanda, scor 31-23. De succesul Norvegiei a profitat Spania, care astfel a obținut calificarea la Jocurile Olimpice.
Campionatul Mondial a reprezentat şi un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, câştigătoarea competiţiei obţinând calificarea direct, în timp ce echipele de pe locurile 2-7, alături de alte şase echipe cu cel mai bun ranking continental, au drept de joc la turneele preolimpice, programate între 18-20 martie 2016. A treia la această ediție a Mondialului, naționala României va avea de trecut proba unui turneu preolimpic . Pentru un loc la Rio, „tricolorele” se vor duela, în primăvara anului viitor, într-o grupă foarte grea, cu Danemarca, Muntenegru și Uruguay. Echipa României aspiră la organizarea turneului preolimpic, însă aşteaptă comunicarea oficială, după cum a precizat Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal : ,,Nu există un termen limită în care federaţia internaţională să ne anunţe dacă vom găzdui acest turneu preolimpic din care facem parte, dar cel mai probabil în această săptămână vom afla. Avem dreptul prin regulament”.
Celelalte grupe sunt: Olanda, Franţa, Japonia, Tunisia, respectiv, Polonia, Rusia, Suedia, Mexic.
Primele două clasate în cele trei grupe se califică la Jocurile Olimpice, alături de Norvegia, Spania, Brazilia, Coreea de Sud, Angola şi Argentina.

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.