Romania furnizor de prostituate pentru Germania

Romania furnizor de prostituate pentru Germania

0 191

Majoritatea victimelor si traficantilor de persoane identificati in Germania provin din Romania si Bulgaria, unde, potrivit comisarului Rainer Bell de la brigada de combatere a crimei organizate din Bonn, saracia favorizeaza criminalitatea de acest gen, relateaza Deutsche Welle, in pagina online.
Conform statisticilor oficiale, numarul persoanelor aduse ilegal in Germania pentru a se prostitua a crescut, in 2009, cu 11 puncte procentuale. Atat victimele cat si traficantii, in majoritatea celor 534 de dosare soldate – la nivel federal – cu diverse condamnari, provin din Romania si Bulgaria.
Comisarul Rainer Bell sustine ca saracia este cea care favorizeaza criminalitatea de acest gen: fetele traficate pleaca de acasa inselate de promisiunea unui mariaj sau a unui salariu mai bun.
La inceputul lui august, politia a destructurat, la Bonn, o retea de traficanti de persoane, cu origini in Bulgaria. „Femeile erau aduse in hoteluri vechi, unde locuiau mai multe, ingramadite in aceeasi camera, in conditii precare de igiena. Timp de 12-14 ore erau trimise pe strazi, revenind la hotel numai pentru a dormi”, povesteste Rainer Bell despre cele aproximativ 15 victime ale retelei bulgare de prostitutie. Cea mai tanara dintre fete avea 17 ani.
Chiar daca pe numele traficantilor capturati la Bonn au fost eliberate mandate de arest, retelele criminale din care provin acestia au numeroase tentacule. „Multe dintre fete considera ca este cat se poate de normal sa dea traficantilor toata suma incasata intr-o zi. Uneori, ele sunt perfect de acord sa fie pedepsite, daca nu produc suficient”, adauga comisarul german.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.