Romania este o tara „potrivita pentru un rege“

Romania este o tara „potrivita pentru un rege“

0 482

Este ceea ce cred ziaristii britanici de la „Daily Mail“, care au scris ca tara noastra are un „farmec princiar“ si vorbesc despre „motivul pentru care una dintre cel mai putin cunoscute tari din Europa este potrivita pentru un rege“. Jurnalistii de la prestigioasa publicatie britanica se refera, desigur, la legatura cu totul speciala dintre meleagurile transilvane si mostenitorul Casei Regale Britanice

Este ceea ce cred ziaristii britanici de la „Daily Mail“, care au scris ca tara noastra are un „farmec princiar“ si vorbesc despre „motivul pentru care una dintre cel mai putin cunoscute tari din Europa este potrivita pentru un rege“. Jurnalistii de la prestigioasa publicatie britanica se refera, desigur, la legatura cu totul speciala dintre meleagurile transilvane si mostenitorul Casei Regale Britanice.

Printul Charles de Wales si-a vizitat saptamana trecuta proprietatile de pe Valea Zalanului din judetul Covasna si din satul brasovean Viscri. Cu aceasta ocazie, printul si-a deschis propria fundatie care ii poarta si numele – „Prince of Wales Romania Foundation“ si a declarat inca o data ca iubeste Romania.

Jurnalistii britanici fac o descriere paradisiaca a satului transilvanean de care printul Charles este atit de captivat in special in aceasta parte a anului, cu flori salbatice din abundenta.charles1

In Valea Zalanului, printul Charles detine sapte camere duble in mai multe case, disponibile spre inchiriere, echipate si cu sali pentru dus.

La Viscri Fundatia Printul de Wales isi are sediul chiar in casa principelui, o constructie saseasca, pe care nobilul englez a cumparat-o in urma cu aproape 10 ani.

Are trei dormitoare duble, doua bai, o bucatarie si cerdac, toate in stil traditional.

In centrul amenajat aici, fundatia va oferi la inceput cursuri de restaurare pentru pentru comunitatile locale, si pentru studenti sau ucenici veniti din strainatate.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.