România donează Republicii Moldova 95 microbuze pentru transportul elevilor

România donează Republicii Moldova 95 microbuze pentru transportul elevilor

La 23 martie 2017, are loc, la Piatra Neamț, cea de-a treia ședință comună a guvernelor României și Republicii Moldova. Aceasta va fi condusă de premierul Sorin Grindeanu și de omologul său, Pavel Filip.
Vicepremierul Sevil Shhaideh a anunțat miercuri, în debutul reuniunii săptămânale a Guvernului de la Palatul Victoria, că România va dona Republicii Moldova 95 de microbuze pentru transportul elevilor.

Guvernele României și Republicii Moldova vor stabili în cadrul ședinței comune de joi, care se organizează la Piatra Neamț, lista localităților care vor beneficia de această donație, a precizat ministrul dezvoltarii, Sevil Shhaideh.

Potrivit acesteia, microbuzele sunt deja achizitionate și în maximum 3 săptămâni vor ajunge la Chișinău. La Piatra Neamț se organizzează, joi, o ședință comuna a Guvernelor României și Republicii Moldova.

În lipsa unor acorduri u FFMI și Banca Mondială, România sprijină financiar Republica Moldova, căreia i-a acordat, anul trecut, o finanțare de 150 milioane euro.
Principalele obiective ale reuniunii interguvernamentale vizează continuarea și dezvoltarea cooperării bilaterale, evaluarea stadiului proiectelor comune și identificarea unor noi inițiative de colaborare. Pe agenda reuniunii, se vor afla, printre altele, acte normative privind stadiul proiectelor comune în derulare, cum ar fi proiectul de asistență tehnică și financiară acordat de partea română Guvernului Republicii Moldova, dar și proiectele sectoriale comune din domeniul energetic, educațional, cultural.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.