Romania demareaza relatii comerciale cu Cehia

Romania demareaza relatii comerciale cu Cehia

0 75

Premierul Calin Popescu Tariceanu se afla astazi intr-o vizita de lucru in Cehia, unde urmeaza sa se intalneasca cu omologul sau ceh, Mirek Topol?nek.


Scopul acestei vizite este semnarea a doua documente care completeaza cadrul juridic bilateral: Protocolul pentru amendarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Cehe pentru promovarea si protejarea reciproca a investitiilor si Protocolul de cooperare interministeriala in domeniul educatiei


Cel de-al doilea scop al vizitei oficiale este deschiderea lucrarilor pe Forumul oamenilor de afaceri din cele doua tari. Premierul Tariceanu a declarat: „Unul dintre obiectivele noastre este consolidarea relatiilor de parteneriat bilateral romano-ceh, in special in domeniul economic si imi exprim increderea ca Forumul de afaceri organizat cu ocazia vizitei va contribui la stimularea relatiilor economice si a investitiilor reciproce”.


Delegatia oficiala, din care face parte si ministrul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii liberale, Ovidiu Silaghi, va fi insotita si de o delegatie de oameni de afaceri, care vor participa la forumul economic.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.