Romania de azi fata de mai marilor lumii, de ieri si de...

Romania de azi fata de mai marilor lumii, de ieri si de azi!!

0 700
FRANTA: putere coloniala care a controlat, la un moment dat, aproape 13.000.000 kilometri patrati, aproximativ 9% din intreaga suprafata a uscatului mondial. Un numar impresionant de tari au fost ocupate cu forta de catre francezi. Prosperitatea Frantei se bazeaza intr-o buna masura si pe crimele si jaful din fostele tari coloniale. Iata cateva dintre acestea:  Algeria, Camerun, Ciad , Gabon, Niger, Senegal, Tunisia, Madagascar, Maroc, Vietnam, Laos s.a. In plus jumatate din Franta a fost colaboratoare cu Germania in al 2-lea razboi mondial si asta nu pare sa deranjeze atat de mult, cat alianta Romaniei cu Germania. A facut masacru in coloniile din Nordul Africii cand acestea si-au cerut independenta si chiar dupa dobandirea independentei au intervenit direct sau indirect in evenimentele politice ale fostelor colonii.  
 
ANGLIA : cel mai mare imperiu colonial si sclavagist pentru o perioada de timp (in  America ) – a cuprins peste 20%!!! din suprafata uscata a Terrei. Prosperitatea Marii Britanii se bazeaza intr-o buna masura si pe crimele si jaful din fostele tari coloniale. Iata cateva dintre acestea: India , Australia , America de Nord, Africa de Sud, Birmania s.a.  
 
RUSIA: tara in care s-a nascut comunismul, o pacoste si o nenorocire pentru Romania . Si-a consolidat pozitia de putere mondiala si prin crimele si jaful la care si-a supus tarile vasale. Iata cateva dintre tarile exploatate de Uniunea Sovietica: Romania, Moldova, Polonia, Ucraina, Belarus, Georgia, Lituania, Letonia, Estonia, Armenia, Kazakstan, Uzbekistan, s.a.  
 
SUA: Intemeiata pe genocidul indurat de indienii americani carora europenii le-au ocupat pamintul pe care locuiau de mii de ani. Populatii intregi exterminate, infometate, alungate in rezervatii ca niste animale salbatice ca sa faca loc foamei de inavutire a colonistilor europeni. Cea mai mare tara cu oranduire  sclavagista dupa caderea Imperiului Roman ce inca a practicat segregarea rasiala pana prin anii ’60. Exemplu al democratiei si iubirii crestine? Poate o ora Dumineca la biserica. Aventurile militare germane din cele doua razboaie mondiale i-au accelerat industrializarea si inarmarea si i-au transformat in jandarmul planetar. Fortati si de expansionismul Rusiei si Chinei comuniste, SUA, dupa A Doilea Razboi Mondial, a purtat mai mult de 10 razboaie importante: Vietnam, Iugoslavia, Irak, Afganistan s.a., alaturi de diverse alte interventii militare in toate colturile planetei mai mult sau mai putin legitime. A rasturnat regimuri instalate democratic si, de frica comunismului, a sustinut dictatori corupti si sangerosi atat pe continentul american ( Chile , Argentina etc.) cat si Africa (Mobutu in Congo ) sau Asia. Au finantat in America Centrala grupari armate teroriste vinovate de crime pe banda rulanta. Nu le-a pasat ca poate oamenii saraci din acele tari  aspira la acelasi nivel de prosperitate si democratie ca in SUA. Sub masca apararii drepturilor omului si cu ajutorul institutiilor financiar bancare multinationale au pus mana pe resursele naturale ale mai multor tari. Este emblematica pentru politica SUA declaratia publica facuta de un partizan al acestor razboaie, Donald Trump: „Sa le luam petrolul libienilor!”. In Afganistan mai important decat Bin Laden erau minereurile strategice de care complexul militaro-industrial american are nevoie ca de aer sau ca de petrol pentru a-si mentine suprematia. Desigur ca se pune si intrebarea ce se intampla cu planeta daca nu contrabalansau amenintarea expansionismului altor mari puteri. Ar fi fost o lume mai buna? Putin probabil daca ne uitam ce a insemnat gulagul Sovietic si revolutia culturala din China unde se taiau degetele pianistilor.  
 
GERMANIA : izvor al culturii si tehnicii europene a provocat doua razboaie mondiale cu consecinte catastrofale –  zeci de tari ruinate, genocid planetar zeci de milioane de morti si alte sute de milioane cu vietile distruse. Au infaptuit holocaustul prin care milioane de oameni au fost facuti sclavi epuizati prin munca silnica, au fost gazati, si arsi in cuptoare precum gunoaiele. Este un fapt ce nu se va sterge din memoria colectiva a lumii pana la sfarsitul istoriei universului. L-au ajutat pe Lenin sa revina in Rusia ca sa il submineze pe tar si stim ce a urmat. Au impartit Polonia si Romania cu Rusia si Ungaria. Atacandu-l, l-au fortat pe Stalin sa transforme URSS in superputere mai repede decat isi imaginase el. La incetarea ostilitatilor tragedia in spatele cortinei de fier a continuat pentru tarile ocupate de armata rosie in timp ce Germania ajutata de fostul dusman SUA s-a recladit si a prosperat. Noi am platit 10 ani datorii de razboi URSS-ului ca tara invinsa.  
 
AUSTRIA si UNGARIA: Imperiul Austro-Ungar a avut sub stapanire Cehoslovacia, partea  nordica a Regatului Sarbilor, Croatilor si Slovenilor, Transilvania, Bucovina, parti din Banat, Crisana si Maramures, Tirolul de Sud. Prosperitatea Austriei si a Ungariei se bazeaza si pe crimele si jaful din teritoriile ocupate. Toti cei care trudeau si erau taxati astfel incat balurile vieneze sa functioneze, nu prea o faceau de bunavoie si cand se rasculau, ori erau impuscati ori eviscerati (trasi pe roata) si alte lucruri ce nu prea au incaput in partiturile muzicii clasice ale epocii. In rest ordine, curatenie si civilizatie, nu?  
 
SPANIA si PORTUGALIA : Vinovate de un urias genocid prin exterminarea indienilor din America Centrala si de Sud; masacrati, torturati, arsi pe rug, convertiti cu forta la crestinism, transformati in sclavi ca si negrii adusi din Africa, urmata de jefuirea sistematica a resurselor naturale si indeosebi a aurului si argintului care au relansat economia nu doar din peninsula Iberica, ci din toata Europa Occidentala.  Descoperirea Americii ar trebui marcata cu o zi de doliu la nivel planetar, nu cu serbarile indecente pentru inceputul genocidului american. Ambele tari si nu numai, poarta uriasa rusine a comertului cu sclavi destinati plantatiilor din SUA, America Centrala si de Sud, care au prosperat prin munca acestor oameni vanati ca animalele si adusi in lanturi de la mii de kilometri (cei care supravietuiau calatoriei). Tari profund crestine cu catedrale pana la cer, nu?  
 
ITALIA: A avut colonii in Africa de Est si a visat ca, alaturi de Germania, sa participe la marele jaf planetar dar, desi au fost initiatorii fascismului european, NU au fost considerati tara invinsa pentru ca italienii si-au tradat aliatul si pe IL DUCE la timp. Atat italienii cat si nemtii i-au sustinut in masa pe Musolini si pe Hitler, crezand ca nemernicia se va infaptui fara costuri prea mari in sunet de fanfara, pas de defilare cativa everi si comunisti asasinati si falfait de  steaguri si cam atat. Romania n-a avut acest noroc si cand ar fi vrut sa paraseasca alianta nu i s-a permis. SUA si URSS erau intelese deja. Cand i s-a permis era prea traziu si oricum fusesem vanduti deja la schimb.
 
OLANDA : Mai intai colonia Africa de Sud (pierduta in favoarea Britanicilor) si apoi coloniile din Asia de Sud-Est au fost o mana cereasca aducand profituri uriase pentru micul stat care nu ne vrea astazi in Schengen.  Romania a fost invitata la masa bogatilor lumii sa puna pe masa tot ce are: oameni, resurse naturale, etc, dar ca sa aseze scaunele, sa scuture fata de masa, sa curete covoarele si sa manance resturile la masa servitorilor.  
 
BELGIA; A exploatat din greu resursele minerale (cupru diamante etc), si naturale ale fostului Congo Belgian (capitala Kinshasa ). Plecarea lor a lasat o tara in razboi civil care a fost impinsa in dictatura aspra si corupta a lui Mobutu (sustinut de CIA ca sa nu intre rusii) dupa a carui  disparitie a revenit la razboiul civil, inter-etnic si saracie. Detine minerale strategice pe care multi si le doresc. Ghinionul lor.  
 
ELVETIA: Pe langa ceasuri si ciocolata a mai adapostit in banci si aurul nazistilor si al americanilor, al rusilor, al oricui, al infractorilor si mafiotilor de pretutindeni si nenumarate bunuri si valori furate din toate colturile lumii. Cand ai atatia bani in banci parca iti vine sa iti speli si sa iti apretezi rochita de doua ori pe zi. Cum sa nu tii lectii de morala si eficienta manageriala sarantocilor?  
 
JAPONIA: Tarile din Asia poarta o vie amintire din razboiul mondial legata de atrocitatile comise de inalta civilizatie japoneza care a aruncat asupra lor, nu flori de cires si poezie, ci bombe si a trecut prin baionete si copii, si femei si a supus la torturi si umilinte inimaginabile populatiile ocupate. Casa imperiala ar trebui saptamanal sa ceara iertare acestor natiuni pentru tragedia de care este  si ea direct raspunzatoare dar se abtine pana in ziua de azi. Probabil ca originea divina le interzice acest lucru. Sunt detestabili. La fel ca si in cazul Germaniei, fostul inamic, SUA, i-a ajutat sa redevina ce au fost si mai mult decat atat.
 
CHINA : Inchisa in ea insasi mii de ani, acum incepe sa scrie pagini surprinzatoare in istoria lumii si deja  modificat niste echilibre economice ce dainuiau de ceva vreme. Ramane de vazut pana unde si ce va induce asta in insasi structura sociala si politica a Chinei. Sa speram ca fara convulsii pentru ca ar fi tragic pentru noi  Partidul unic insa este o garantie ca vor fi convulsii, dar nici un astfel de colos, fie si pluri-partinic nu garanteaza linistea si pacea, mai ales daca se pune pe facut politie internationala in slujba democratiei.
 
Cateceva despre doi dintre vecini
SERBIA se afla si ea intr-un proces de reorientare, dupa ce T. Nikolici a castigat alegerile si a vizitat (demonstrativ?), imediat dupa alegeri, Moscova, a negat genocidul de la Srebenica si a afirmat ca nu va accepta integrarea in UE cu orice costuri. Comunicatul recent al Patriarhiei Serbiei ne arata izolati chiar si din punct de vedere bisericesc, avand in vedere ca Patriarhia Moscovei se afla in stranse relatii cu Biserica Greciei si in relatii amicale cu cea a Ierusalimului, are in jurisdictia ei Ucraina si Moldova, este apropiata de Bulgaria.
In UCRAINA, un proiect de lege care, aparent, ne-ar fi favorabil, foloseste pervers notiunea de limba moldoveneasca pentru a rupe unitatea si reprezentativitatea minoritatii romane din tara vecina. In Republica Moldova, dupa ce legea egalitatii a fost impusa de eurocratii vigilenti, in asistenta tampa a Chisinaului si Bucurestiului, se agita puternic apele, vorbindu-se chiar de instaurarea unor regiuni separatiste autonome in zonele controlate politic de comunisti si de episcopi mai apropiati, pare-se, de Patriarhia Moscovei (ceea ce era destul de previzibil). Mitropolia Basarabiei se straduie, intre timp, sa faca totul pentru a compromite ortodoxia romaneasca, in timp ce Patriarhul Daniel este ocupat cu orice altceva.
 
Consideratii de final  Exista o singura regula: toate aceste mari puteri democratice, sau nu, isi urmaresc doar propriile interese economice si strategice. Naivii cred  altceva.   Noi ne lipim cand de unii cand de altii in speranta ca ne vom realiza si noi interesul national. OK, dar putina demnitate nu ar strica.   Desigur, lista ororilor infaptuite de tarile „dezvoltate/civilizate” din Occident si Extremul Orient care si-au consolidat puterea si prosperitatea pe crima si jaf este mai larga. Prin urmare, ar trebui sa privim lucrurile mai in profunzime si sa nu mai acceptam impertinenta talharilor moralisti ai planetei care ne tot dau lectii pe diverse teme.  
Pana la urma ei reprezinta tari care au „mainile” patate de sange si prin ce au facut nu de mult, suntantiteza a ceea ce predica. Daca adevarul ar fi respectat, toti acestia ar trebuie sa le spuna pentru inca 500 de ani celor din tarile pe care le-au asuprit, cu fiecare ocazie, „Va rugam sa ne iertati!”.
Astazi atacurile si invaziile nu se mai fac doar cu armata, ci si prin instrumente economice, financiare, bancare si bursier  controlate tot de cei mentionati anterior. Si daca e sa privim la acel trecut care ne reprezinta pe noi, romanii, iti amintesc, cititorule, ca suntem urmasii unui popor care: – NU AVEA SCLAVI, – UNDE FEMEIA ERA EGALA BARBATULUI, – CARE CREDEA IN NEMURIRE INAINTE DE CRESTINARE. Asta este ceea ce defineste natura noastra profunda si depinde de noi ca traditia inalt spirituala a DACILOR sa reinvie. Sau macar spiritul de la Marea Unire.
 
Sursa: www.sunt-roman.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.