Romania da proba de Caiac pe o mare interlopa

Romania da proba de Caiac pe o mare interlopa

0 92

Pelerinajele habotnicilor din Romania prin locuri sfinte sau imbulzelile cucernice la vreo icoana facatoare de minuni vor fi nimic pe langa ce hagialac va vedea Craiova. La inmormantarea unuia dintre cei mai temuti capi ai lumii interlope craiovene, fostul boxer Mihai Parvu, zis Caiac, sunt asteptati infractori din toata tara, pentru care numele de Caiac sau de Fratia din Craiova emana infinit mai mult respect decat anemicele legi si neputinciosii lor aparatori. O avanpremiera a cortegiului care il va insoti pe ultimul drum pe camatarul ucis de catre partenerul de joc la capatul unei seri de pocker prelungit se monteaza in aceste ore la Craiova, unde strazile sunt strabatute in permanenta de sute de interlopi sau aspiranti la statutul de baieti de baieti. Sute de indivizi atrasi ca un magnet de aura neagra si fetida pe care o emana idolii de sange si moarte ai Romaniei, printre care se numara si Caiac.
Chiar si materialul televizat transmis de la Craiova avea un iz de jelanie la moartea semanatorului de teroare in oras. Reporterul a vorbit despre el nu numai ca unul din cei patru piloni pe care se sprijina temuta Fratie din Craiova, ci ca pacificatorul lumii interlope doljene, respectat si ascultat mai ceva un guru. Carisma letala a victimei patrunsese si in redactia de stiri, contaminand pervers stirea despre moartea unui mafiot sinistru. Atmosfera intretinuta si de afisarea pe ecran a cazierului, maculat de doua-trei ispasiri de pedepse cu inchisoarea si impanat inofensiv cu mai multe amenzi pentru tulburarea linistii publice. Ca orice chefliu care da muzica mai tare intr-o seara si are ghinionul sa locuiasca alaturi de niste vecini neintelegatori.
Flacaii cu lanturi mai groase ca ceafa din Craiova au comandat deja doua mii de tricouri negre cu chipul lui Caiac si se pregatesc sa celebreze missa neagra a religiei cocalarilor. Spectacolul de la inmormantare va mai sterge din impresia dezagreabila produsa de canotorii romani la Beijing si va confirma ca pariul pe Caiac nu e o mana moarta (pockeristul tocmai castigase 50.000 de euro cand a fost impuscat in cap). Fix suma permisa de lege pentru a sustine candidatura pentru Parlament.
Asa ca, stirea n-a fost completa, oricata bunavointa a avut redactorul. Urmeaza sa mai aflam in ce colegiu uninominal trebuia sa candideze Caiac si daca la ingropaciune vor fi funeralii nationale.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.