Romania cu un Guvern minoritar

Romania cu un Guvern minoritar

0 156

Finalul unei criza politice amanat peste 9 luni nu putea sa fie altul decat cel care si l-a dorit Traian Basescu. Sceneta de miercuri seara in care chipurile Basescu dorea sa evite criza pasand responsabilitate pe umerii lui Dan Nica care ar fi trebuit sa demisioneze pentru salvarea guvernarii va ramane gestul cel mai inutil din aceasta criza politica..
Anuntul lui Mircea Geoana intervine dupa ce presedintele Traian Basescu a semnat decretul pentru revocarea lui Dan Nica din functia de viceprim-ministru si ministru al Administratiei si Internelor.
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Vasile Blaga, detine incepand de joi interimatul ca vicepremier, ministru al Administratiei si Internelor, dupa semnarea de catre presedintele Traian Basescu a decretului privind desemnarea sa in aceste functii.

Fostii parteneri comunica doar prin presa
Democrat-liberalii au luat act de ruperea Parteneriatului pentru Romania anuntata public de PSD, prin iesirea de la guvernare, a declarat prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu, care a precizat ca social-democratii au avut mai multe alternative in ceea ce priveste nominalizarea pentru portofoliul Internelor in vederea continuarii actului de guvernare.Ministrii din PSD au anuntat demisia lor din Guvern, in semn de solidaritate cu ministrul de interne Dan Nica, a anuntat presedintele partidului, Mircea Geoana.
„PD-L a luat act de decizia PSD, prezentata public de presedintele Mircea Geoana, de rupere a Parteneriatului pentru Romania. Astfel, PSD sacrifica o tara pentru un om, sacrifica stabilitatea tarii, sacrifica Parteneriatul pentru Romania. Spun asta pentru ca PSD a avut urmatoarele alternative pentru continuarea actului de guvernare: sa vina cu o noua nominalizare pentru ministrul de Interne, sa aiba un interimar PSD un alt ministru din Cabinet sau sa desemneze un ministru independent sau din Opozitie, in conditiile in care functia de viceprim-ministru ar fi ramas a PSD”, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Videanu.

Ironii dambovitene inutile
Oficialul democrat-liberal a sustinut ca PSD ar fi demonstrat ca are o alta agenda decat cea a populatiei, singura preocupare a social-democratilor fiind, potrivit lui Videanu, alegerile prezidentiale.
„Probabil, ingrijorati ca Mircea Geoana pierde si sansa locului al doilea, PSD a luat decizia de a incerca sa-si maximizeze sansele in campania electorala sacrificand interesele romanilor”, a spus Adriean Videanu.
Prim-vicepresedintele PD-L a sustinut ca PSD a ales sa iasa de la guvernare si sa intre in campania electorala „sarbatorind alaturi de Marian Vanghelie”.
Adriean Videanu a acuzat PSD ca, de la debutul guvernarii, a preferat o atitudine duplicitara „una in mare parte corecta in Guvern, o alta total incorecta si profund imorala in Parlament, unde PSD s-a prezentat ca un partid de opozitie”.
Concluzia PD-L exprimata de Adriean Videanu este aceea ca PSD este responsabil pentru situatia creata, iar democrat-liberalii vor asigura stabilitatea guvernamentala prin realizarea programului Executivului.
„Tara nu trebuie sa stea pe loc doar pentru ca PSD face campanie electorala pentru Mircea Geoana”, a adaugat Adriean Videanu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.