România – Cehia, în primul tur al Grupei Mondiale a FED Cup

România – Cehia, în primul tur al Grupei Mondiale a FED Cup

0 124
Reprezentativa feminina de tenis a Romaniei in turneul Fed Cup, Ana Bogdan, Sorana Carstea, antrenorul Florin Segarceanu, Irina Begu si Raluca OLaru (de la stanga la dreapta) participa la conferinta de presa premergatoare partidelor impotriva echipei similare a Canadei, miercuri 7 februarie 2018, la Cluj-Napoca. DAN TAUTAN / MEDIAFAX FOTO

Sorții au decis ca naţionala României de tenis feminin să întâlnească Cehia, în primul tur al Grupei Mondiale de Fed Cup! Meciul va avea loc în Cehia. După tragerea la sorți, care a scos în calea echipei noastre o echipă de top, au oferit declarații
Din cele patru variante posibile aceasta era singura pe care nu ne-o doream. Întotdeauna îţi doreşti să joci acasă, când este vorba despre Fed Cup, iar după ultimele evenimente reuşite de la Cluj-Napoca ne doream şi mai mult să jucăm pe teren propriu. Este rău că jucăm la ei, dar şi că lotul lor este foarte puternic, au jucătoare bune şi la simplu şi la dublu”, a declarat Florin Segărceanu, căpitanul nejucător.

Nu este exact ce ne-am dorit, pentru că nu este uşor să joci în pimul tur cu cea mai titrată echipă a ultimului deceniu, mai ales când erau şi alte opţiuni, mai accesibile, dar o să ne regrupăm, şi pentru că avem experienţa unei întâlniri recente cu Cehia, ştim ce e de făcut”, a spus Alina Tecşor, antrenorul naționalei.

Vrem să câştigăm trofeul, iar fetele noastre şi-au propus acest lucru. Trebuie să-i învingem pe cei mai buni. Chiar dacă drumul este lung şi anevoios până la câştigarea trofeului, consider că aceasta este, de fapt, finala competiţiei. Presiunea va fi pe ele, pentru că se joacă la ele acasă, iar noi, să nu uităm, avem în acest moment o echipă foarte valoroasă, şi o avem pe Simona Halep, nr. 1 în lume”, a declarat președintele Federației Române de Tenis, George Cosac.
Cehia-România este programat la începutul lui 2019, în perioada 9-10 februarie.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.