Romania, cazarile in cadere libera

Romania, cazarile in cadere libera

0 112

Romania a inregistrat cel mai semnificativ declin din Uniunea Europeana, de 14,4 la suta, la numarul de nopti petrecute de nerezidenti in hoteluri si alte structuri de cazare turistica, in iunie-septembrie 2008, comparativ cu perioada similara din 2007, potrivit datelor publicate, joi, de Biroul de Statistica al Uniunii Europene (Eurostat).
La polul opus este Letonia, cu o crestere de 13,3 la suta a numarului de turisti straini.
In UE27, numarul noptilor petrecute in hoteluri si alte structuri de cazare turistica a scazut in total cu 2,3 la suta, in perioada iunie-septembrie 2008, comparativ cu perioada similara din 2007.
Noptile petrecute de rezidenti au inregistrat un declin de 1,9 la suta, in timp ce noptile petrecute de nerezidenti au scazut cu 2,7 la suta.
Numarul noptilor petrecute in hoteluri a crescut in 11 state membre in perioada iunie-septembrie 2008, si a scazut in 15 tari membre UE. Cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in Olanda (minus 6,3 la suta), Cipru (minus 5,3 la suta) si Danemarca (minus 5,2 la suta) iar cele mai importante cresteri s-au inregistrat in Letonia (8,3 la suta), Slovacia (6,7 la suta) si Polonia (2,4 la suta). Romania se situeaza pe locul noua, cu o crestere de doar 0,4 la suta.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.