Rezultat peste aşteptări, obţinut de echipa naţională de handbal feminin, la Campionatul Mondial din Danemarca : medalie de bronz! Naţionala feminină a luptat astăzi, pentru clasarea pe podium şi a intrat în posesia medaliilor de bronz, după un meci dominat categoric : 31-22 (15-8), în faţa revelaţiei Polonia.

România câştigă pentru prima dată în istorie o finală mică la Campionatul Mondial, după cinci meciuri ,,de bronz”, pierdute până acum. Pentru România este primul podium mondial după 10 ani, după locul doi ocupat la turneul final din Rusia 2005 Cu 10 goluri marcate în finala mică, împotriva Poloniei, Cristina Neagu a încheiat turneul final cu 63 de goluri, obţinând titlul de golgeteră a Campionatului Mondial.

Celelalte marcatoare ale României : Manea 4, Ardean-Elisei 3, Geiger 3, Vizitiu 3, Buceschi 2, Nechita 2, Szucs 1, Tănăsie 1, Marin 1, Perianu 1. Din echipa Poloniei, s-a remarcat Achruk, cu 6 reuşite.

Polonia a fost condusă de pe banca tehnică de danezul Kim Rasmussen, care este şi antrenorul campioanei României, CSM Bucureşti.

Foto prosport.ro

Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.