Romania are printre cele mai scumpe birouri din lume

Romania are printre cele mai scumpe birouri din lume

0 71

Desi zilele trecute, magnatul Dinu Patriciu facea predictii sumbre cu privire la piata imobiliara din Romania care s-ar apropia de colaps, trebuie sa recunoastem ca tara noastra se afla inca in top din acest punct de vedere.


Romania se afla pe locul 35 in clasamentul celor mai scumpe locatii de birouri din lume. Cum este posibil sa fim atat de sus in clasament ? Simplu ! Prin practicarea unor chirii de-a dreptul halucinante : 21 de euro pe metru patrat pentru birourile ultracentrale din Bucuresti.


NewsIn relateaza ca Londra ramane cel mai scump oras din lume, cu chirii duble fata de cele din Paris, de trei ori mai mari decat cele din New York si de 4 ori mai mari decat cele din Frankfurt. Astfel, chiria pentru un metru patrat de birou in centrul comercial londonez ajunge pana la 2300 de euro pe luna, iind urmata de chiria din Hong Kong cu 1.745 euro pe metru patrat.


Insa, pentru 2008, aceste chirii urmeaza sa stagneze pe fondul unor restructurari pe care intentioneaza sa le faca marile banci din Europa din cauza crizei creditelor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.