Romania are Guvern, Guvernul are premier si PDL a avut un Congres!

Romania are Guvern,
Guvernul are premier si PDL a avut un Congres!

0 86

Gata – portocalii si-au luat o grija de pe cap! S-a terminat campania electorala externa (in tara si in strainatate) dar si cea interna (in partid), Boc a iesit presedinte, buldogul Blaga a fost pus cu botul pe labe, Cezar Preda a fost pus nivelul de baza, etc. etc. Si, pana la urma lui Basescu i-au iesit toate dupa pofta inimii si nimic nu-I mai sta in cale pentru “pofta ce-a poftit”.
S-a auzit in ultimele saptamani despre PDL cat nu s-a mai pomenit in 20 de ani sa se vorbeasca despre un partid. PDL a mai bifat un record – cel mai lung mandat de presedinte – Emil Boc, sase ani, spargand Statul PDL si Legea partidelor. La acest capitol a fost intrecut si Petre Roma si Traian Basescu. Sa nu mai zica lumea ca Boc nu face istorie. O face pe spinarea romanilor care au ajuns intr-o situatie fara egal – ating record dupa record. Prima curba de sacrificiu de dupa cel de al doilea razboi mondial, scaderi de pensii si salarii, coruptia statului impotriva proprilor cetateni, cel mai mare grad de indatorare si alte multe recorduri despre catr nu s-a pomenit nimic la Congres.
Acum se reintra in agenda cotidiana. Ramane Boc sau nu sef in Palatul Voctoria. Cine va fi premeier daca acesta va pleca. Preia PSD-istul Tanasescu, alt “specialist” din PDL, un independent etc.etc. OricumTraian Basescu a bifat, pe lunga lista de potentiali premieri, o multime de refuzuri.
Interimatul de la “Munca” nu mai poate fi prelungit. Dintre nemultumiti de la Congres este posibil sa fie nominalizata o persoana. Deci PDL urmeaza sa decida asupra nominalizarii unui succesor la portofoliul Muncii in urmatoarea sedinta a Biroului Permanent National, a declarat presedintele Organizatiei de Femei a Partidului Democrat Liberal, deputatul Sulfina Barbu. Si pentru a nu lasa prea multe dubii si mai ales sperante celor de la UNPR Sulfina a a adaugat ca portofoliul Muncii este al PDL. „Trebuie sa precizez ca acest post este al Partidului Democrat Liberal. Lucrul acesta este, sper, clar pentru toata lumea”.

Romania are Guvern, Guvernul are premier
Cea mai spinoasa problema – ramane Boc premier sau vine cineva care sa spele imaginea – ramane blocata, daca ne luam dupa spusele lui Boc.
Presedintele PDL, prim-ministrul Emil Boc, a declarat, luni, ca in acest moment Guvernul are un premier si, in consecinta, Partidul Democrat-Liberal se ocupa cu „altele”. Intr-un interviu acordat TVR1, Boc a subliniat ca in sedinta de luni a Biroului Permanent National al PDL nu a fost discutat subiectul eventualei sale schimbari din functia de prim-ministru. „Romania are Guvern, iar Guvernul are premier si, in consecinta, ne ocupam cu altele. Este mult de muncit la partid, dar un partid se conduce si prin delegare”, a sustinut Emil Boc.
Seful Executivului a aratat ca PDL are un parteneriat cu presedintele tarii, Traian Basescu. „Am avut si avem un parteneriat pentru ce inseamna modernizarea Romaniei, un parteneriat sanatos pentru Romania”, a sustinut Boc.
Adrian Nastase este sutinut de catre Roberta Anastase, proaspata primvice PDL si presedintele Camerei Deputatilor, care spune ca “in PDL a aparut o schisma, inevitabila…”
Roberta Anastase, a afirmat luni ca in ceea ce priveste o eventuala remaniere a Guvernului trebuie sa existe o evaluare in PDL, insa a precizat ca o discutie pe acest subiect nu a avut loc in partid. „Sigur, daca sunt opinii de genul acesta, e firesc sa existe o evaluare si putem sa decidem ceea ce consideram ca este necesar. Dar aceasta discutie nu a fost purtata”, a spus Anastase.
Presedintele Camerei a acuzat existenta unei campanii de presa in ceea ce priveste schimbarea premierului Emil Boc de la sefia Executivului.
„O tineti de ieri. Stiu ca aveti o campanie, dar nu are nicio legatura”, a precizat Anastase.
Dincolo de tatonari si multe incertitudini, un lucru este sigur in PDL, Congresul s-a terminat, Boc este premier iar problemele sunt tot acolo unde le stim de ani de zile.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.