Romania are ambasadori noi

Romania are ambasadori noi

0 105

Incepand cu ziua de marti, tara noastra are ambasadori noi in SUA, Italia si Bosnia-Hertegovina. Acestia sunt Adrian Cosmin Vierita, Razvan Rusu si, respectiv, Daniel Banu. Cei trei au primit girul presedintiei, presedintele Traian Basescu fiind cel care le-a semnat decretele de acreditare. Pentru a putea ajunge la aceste functii, cei trei au primit avizul favorabil la audierile din comisiile reunite de politica externa ale Parlamentului. Rusu a promis, in fata parlamentarilor, ca va invata limba italiana.


??????????? Adrian Cosmin Vierita are o poveste interesanta. El preia un post, care se gaseste vacant de mai bine de un an de zile, din cauza jocurilor politice. Acesta a fost numit ambasador la Berlin, in 2002, cand liderul PSD, Mircea Geoana, era ministru de externe.


??????????? Aceste noi numiri au adus si la cateva retrageri din functii. Astfel, Constantin Mihail Grigorie, din Turcia, Ion Jinga, din Belgia, si Mihai Stuparu, din Irak au fost rechemati in tara, cu mentiunea ca, in cazul primilor doi, sunt mari sanse ca acestia sa preia alta diplomatie.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.