“România acasă – Diaspora Start Up”

“România acasă – Diaspora Start Up”

0 246

IT, Horeca, curăţenie sau construcţii. Sunt domeniile în care românii din străinătate îşi doresc să investească pentru a se reîntoarce acasă

IT, Horeca, curăţenie sau construcţii. Sunt domeniile în care românii din străinătate îşi doresc să investească pentru a se reîntoarce acasă. 6 grupe de cursanţi au finalizat deja cursurile antreprenoriale pentru a-şi pune în practică planurile de afaceri.
Românii stabiliţi în străinătate, care vor să-şi deschidă o afacere cu bani europeani, au la dispoziţie încă patru zile pentru a se înscrie în proiectul “România acasă – Diaspora Start Up”.

Noutatea este că începând din luna iulie, grupul ţintă a fost extins la nivelul întregii ţări, mai puţin Regiunea Bucureşti-Ilfov.
Din luna iunie 2018, participanţii au la dispoziţie platforma de e-Learning www.curs.romaniacasa.ro, anunţă Andreea Ivaşcu – consultant CCI Braşov.
200 de persoane vor fi sprijinite să-şi deschidă afaceri cu profil non agricol în zona urbană prin schema de ajutor de minimis Diaspora Start Up.

Cursurile de formare antreprenorială au demarat în 19 februarie; până în prezent au absolvit cu succes 6 grupe de cursanţi, care au elaborat şi planuri de afaceri.

Domeniile alese pînă acum de participanţi sunt IT, Horeca, curăţenie şi construcţii. Înscrierile se fac online pe site-ul proiectului www.romaniacasa.ro până în 15 iulie.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.