ROMANIA A LUAT PRIMELE TREI PUNCTE DE LA SLOVENI

ROMANIA A LUAT PRIMELE TREI PUNCTE DE LA SLOVENI

0 237

ROMANIA A LUAT PRIMELE TREI PUNCTE DE LA SLOVENI


La doar cateva minute dupa meci putem spune ca am vazut un meci bun facut de echipa nationala de fotbal a Romaniei, extrem de disputat, de mare lupta, in care gazdele au recunoscut, in final, diferenta de valoare a celor doua loturi.


?


In prima repriza meciul a fost presarat cu multe faulturi din partea Sloveniei (la un moment dat scorul” la cartonase galbene era de 4-0 pentru gazde), cu multe pase gresite din partea ambelor echipe si cu o mai buna posesie a mingii pentru jucatorii romani (53%-47%). Este de remarcat interventiile lui Lobont care ne-a salvat de la primirea unui gol si ratarea uriasa a lui Codrea, care a driblat pana si portarul, dar a sutat pe deasupra portii din 7 metri.
In repriza a 2-a, s
corul avea sa fie deschis la 5 minute dupa pauza, de Tamas, cu un superb sut, din unghi, dupa o lovitura de cap a lui Mutu, de la un corner. Al doilea gol este semnat de catre Banel Nicolita, care si-a trecut numele pe lista marcatorilor in minutul 68, invingandu-l calm pe Handanovic, cu o minge plasata, dupa o pasa frumoasa venita de la Marica. Atat Tamas, cat si Nicolita se afla la primele reusite pentru nationala.
Golul gazdelor a fost reusit de Vrsici in ultimul minut din cele trei a prelungirilor partidei, la o grava greseala de marcaj a fundasilor nostri, care l-au lasat pe atacantul ce a debutat sambata in nationala sa singur in fata lui Lobont la 6 metri de poarta, in pozitie centrala.
Dintr-un meci presarat cu multe faulturi mai sunt de remarcat cateva lucruri.


Jocul inegal al liniei de fundasi cu un ?Cristian Chivu care isi trece in dreptul lui pe langa o evolutie oscilanta, fiind la originea unor faze periculoase a slovenilor, si eroarea de la golul gazdelor.


Daniel Niculae a fost eliminat de pe teren la doar trei minute dupa ce l-a inlocuit pe Marica, atacantul echipei franceze Auxerre avand un duel nesportiv cu fundasul Cesar (cu multe duritati si inca un “galben” primit in prima parte a jocului), care a vazut, la randul sau, cartonasul rosu.
Adrian Mutu care a alergat mult dar a fost destul de nervos (a primit un “galben”) din cauza faulturilor repetate ale elevilor tehnicianului Matjas Kek, a gresit foarte multe pase decisive, aspect care a facut ca scorul sa fie doar cel consemnat la final.


Un mare castig al echipei nationale il reprezinta, Dorel Stoica, craioveanul jucand cu multa daruire, maturitate si clarviziune. Mai remarcam pe Marica, Lobont, Banel si Zicu.


Meciul a fost arbitrat de o brigada din Scotia, condusa la centru destul de bine de Stuart Dougal, ajutat la cele doua linii cu mari greseli, in defavoarea noastra, de asistentii Martin Cryans si Francis Andrews.


Cu cele trei puncte castigate in meciul de sambata sara, Romania devine lidera grupei G, cu 14 puncte, la egalitate cu Olanda.

Clasamentul grupei noastre are urmatoarea configuratie:

1. Romania????? 6 4 2 0 12-4?? 14 puncte
2. Olanda???????? 6 4 2 0?? 8-2 ??14 puncte
3. Bulgaria???? ???6 3 3 0 9-3 ??? 12 puncte
4. Belarus????? ???6 2 1 3 9-13???? 7 puncte
5. Albania????? ???6 1 3 2 5-6 ?????? 6 puncte
6. Slovenia???? ??6 1 1 4 5-10 ???? 4 puncte
7. Luxemburg ??6 0 0 6 1-11 ????? 0 puncte


?


Rezulatatele partidelor disputate, sambata, in Preliminariile EURO 2008:

GRUPA A:
Kazahstan – Armenia: 1 – 2
Azerbaidjan – Polonia: 1 – 3
Finlanda – Serbia: 0 – 2
Belgia – Portugalia: 1 – 2

GRUPA B:
Lituania – Georgia: 1 – 0
Feroe – Italia: 1 – 2
Franta – Ucraina: 2 – 0

GRUPA C:
Bosnia – Turcia: 3 – 2
Norvegia – Malta: 4 – 0
Grecia – Ungaria: 2 – 0

GRUPA D:
Tara Galilor – Cehia: 0 – 0
Germania – San Marino: 6 – 0

GRUPA E:
Rusia – Andorra: 4 – 0
Macedonia – Israel: 1 – 2
Estonia – Croatia: 0 – 1

GRUPA F:
Islanda – Liechtenstein: 1 – 1
Danemarca – Suedia: 3 – 3
Letonia – Spania: 0 – 2

GRUPA G:
Albania – Luxemburg: 2 – 0
Belarus – Bulgaria: 0 – 2
Slovenia – Romania: 1- 2


?


Vlad T.
?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.