Romania a furnizat Ungariei energie

Romania a furnizat Ungariei energie

0 86

Ungaria a solicitat Romaniei acordarea unui sprijin in alimentarea cu energie electrica, iar statul roman a asigurat tarii vecine o cantitate de 200 Megawati/ora, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ministrul Economiei, Adriean Videanu.
„Romaniei i s-a cerut un sprijin din partea Ungariei pentru alimentarea cu energie electrica si nu pentru furnizarea de gaze naturale”, a spus Videanu.
Acesta a apreciat ca este posibil ca si Bulgaria sa ceara sprijinul Romaniei.
Ministul a dat asigurari ca „Romania poate fi total independenta de importurile de energie si poate fi si un factor de stabilitate, ajutandu-si si vecinii”.
Ungaria se confrunta si ea cu probleme in sectorul energiei, dupa ce Rusia a intrerupt furnizarea de gaze naturale catre Ucraina.
Adriean Videanu a afirmat ca in cursul zilei de joi va reveni cu informatii complete privind acest subiect.
Principalul exportator de electricitate din Europa este

Energia electrica la nivelul UE
Franta care dispune de un parc nuclear de 58 de reactoare nucleare.
In 2007, exporturile nete ale Frantei s-au ridicat la 55,5 TWh, respectiv 12 la suta din consumul sau anual, exportul fiind directionat cu precadere catre Italia, Elvetia, Belgia, Spania sau Marea Britanie.
In caz de vreme rece totusi, Franta este in situatia de a importa electricitate, de la Germania, mai ales. Centralele nucleare franceze produc 78 la suta din electricitatea franceza, in perioade de consum mediu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.