România a fost umilită și de Suedia la mondiale, pierzând, cu 22-34

România a fost umilită și de Suedia la mondiale, pierzând, cu 22-34

0 168

România a pierdut la scor cu Suedia, 22-34, în grupa principală la Campionatului Mondial de handbal feminin din Japonia! Dacă la pauză diferența a fost de 5 goluri, diferența finală a fost de 12 goluri, după o a doua repriză dezamăgitoare. Lipsită de aportul constant al Cristinei Neagu, întrodusă sporadic în joc, datorită durerilor la genunchi, echipa României a părut debusolată, fără orizont și fără sclipire și a pierdut, parcă, programat…

Astfel,echipa pregătită de Ryde a irosit orice șansă să mai joace meciul de clasament, pentru locurile 7-8 la această ediție a Campionatului Mondial de handbal feminin, decisiv pentru calificarea la turneul preolimpic. Naționala va fi prezentă însă într-unul din cele trei turnee din martie 2020, într-o grupă grea, cu două reprezentative care vor fi în Top 6 la Kumamoto.

Totodată, Rusia a fost exclusă de WADA din toate competițiile majore timp de 4 ani, din cauza problemelor de dopaj. Astfel, nu va putea participa la Jocurile Olimpice din 2020, inclusiv naționala de handbal fiind afectată. La Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, Rusia a avut 168 de sportivi care au participat sub drapel neutru și rămâne de văzut dacă acest lucru va fi posibil și la handbal. Deocamdată, IHF nu s-a pronunțat pe subiectul „Rusia”.

România va juca miercuri ultimul meci din grupa principală, cu echipa țării gazdă, Japonia.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.