Romania a castigat medalia de bronz la Campionatul European de handbal

Romania a castigat medalia de bronz la Campionatul European de handbal

0 99

Prima reprezentativa de handbal feminin a Romaniei a reusit sa treaca de reprezentativa Danemarcei, cu scorul de 16-15 (9-7), in meciul contand pentru finala mica a Campionatului European, ocupand astfel locul trei si castigand medaliile de bronz.
Dupa 10 minute din meci, Romania conducea cu 3-1, intr-un debut plin de duritati din partea nordicelor, sustinute la fiecare actiune de peste 7500 de fani. Danemarca a egalat rapid si a preluat conducerea, 4-3, dupa doua contraatacuri ale extremei Norgaard, dar si cateva ratari ale tricolorelor.
Timp de 7 minute, Romania nu a inscris, Ardean-Elisei avand apoi o reusita pe contraatac, 5-4 (min. 17), dupa care Neagu a adus egalarea, de la 7 metri, 5-5 (min. 19). Tot ea a marcat spectaculos, cu 8 minute inaintea pauzei, aducand Romania in avantaj, 7-6, pe care l-a marit, de la 7 metri, 8-6 (min. 24). Antrenorul Pytlick a cerut urgent time-out, urland la jucatoarele sale, lucru putin obisnuit in handbalul nordic.
Pe faza ofensiva, danezele au luat-o in marcaj om la om pe Cristina Neagu, pe care au reusit sa o blocheze intr-o mare masura prin aceasta metoda.
In „absenta” Cristinei Neagu, care nu a mai avut inspiratie nici de la 7 metri, Ada Nechita a iesit la rampa si a inscris in momentele decisive ale meciului.
Jucatoarele noastre au luat un avans de trei goluri cu patru minute inainte de final (16-13), dar cum fara drama nu ar fi Romania, a fost nevoie de doua neatentii ale lui Elisei pentru ca danezele sa ne sufle in ceafa.
Danezele au venit la un gol in spatele nostru (16-15), dar Talida Tolnai a fost ingerul pazitor al Romaniei si a reusit sa aduca medaliile de bronz echipei noastre.
Pentru Romania, aceasta este prima medalie la un Campionat European. Prin acest succes, tricolorele si-au asigurat prezenta la Campionatul Mondial din 2011.

Cristinel Stavaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.