Romania a avut cea mai mare rata anuala a inflatiei din UE

Romania a avut cea mai mare rata anuala a inflatiei din UE

0 54

Romania a avut cea mai ridicata rata anuala a inflatiei din Uniunea Europeana, in luna octombrie 2009, de 4,3 procente, in timp ce rata anuala a inflatiei a fost in Uniunea Europeana de 0,5 procente, in crestere fata de 0,3 procente in septembrie, conform unei estimari ale Oficiul European de Statistica (Eurostat).

In cazul zonei euro, Eurostat a confirmat o estimare rapida data publicitatii la data de 30 octombrie, conform careia rata anuala a inflatiei in zona euro a coborat, in luna octombrie 2009, la nivelul de minus 0,1 procente, fata de un nivel de minus 0,3 procente inregistrat in luna septembrie 2009.
Luna octombrie 2009 este a cincea luna consecutiva in care preturile de consum in cele 16 state care utilizeaza moneda euro se situeaza in teritoriul negativ.

In luna octombrie 2009, cele mai scazute rate anuale ale inflatiei s-au inregistrat in Irlanda (minus 2,8 procente), Estonia (minus 2,1 procente) si Portugalia (minus 1,6 procente). La polul opus, se situeaza Romania cu o crestere a preturilor de 4,3 procente, Ungaria (4,2 procente) si Polonia (3,8 procente). In luna octombrie 2009 comparativ cu luna precedenta, rata anuala a inflatiei a scazut in 11 state membre si a crescut in 15 state membre.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.