Romania 2010, scadere a economiei de pana la 2 la suta

Romania 2010, scadere a economiei de pana la 2 la suta

0 193

Expertii romani si cei ai Fondului Monetar International (FMI) au in vedere un deficit bugetar de 6,8 la suta din PIB pentru 2010 in toate analizele economice care le fac, potrivit ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.
Oficialul MFP a declarat marti ca nu s-a luat in discutie in Guvern reducerea cotei unice la 10 la suta si majorarea TVA de la 24 la 25 la suta si ca aceasta varianta nu este analizata cu reprezentantii FMI.
Potrivit ministrului Finantelor, efectul introducerii TVA de 24 la suta este analizat cu expertii institutiei financiare internationale.
„Vom vedea daca recesiunea pe care o vom lua in calcul va fi de minus 1, minus 1,5 sau minus 2 la suta”, a spus Vladescu.
El a mai mentionat ca salariile s-au redus cu 25 la suta in sectorul bugetar, pana la sfarsitul anului, si ca exista un fond de salarii agreat de 39 miliarde lei pentru 2011, lucrurile fiind „foarte clare”.
In ceea ce priveste pensiile, Vladescu a spus ca se asteapta rezultatul analizei in Parlament a noii legi a pensiilor si in baza ei va fi proiectat bugetul pe 2011.
Ministrul Vladescu a adaugat ca absorbtia fondurilor europene este „prioritate unu” inclusiv pentru MFP.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.